В Лондоні знайшли викрадене полотно Матісса

— 8 січня 2013, 10:19

Пейзаж під назвою "Сад" було вкрадено із Стокгольмського музею сучасного мистецтв 11 травня 1987 року, повідомляє Бі-бі-сі.

Незабаром після цього викрадачі намагалися кілька разів продати полотно музею за величезні суми.

Викрадене полотно вдалося виявити перед Різдвом після того як торговцю в Ессексі надійшла пропозиція від польського колекціонера придбати його.

Господар антикварної компанії Charles Fine Art Чарльз Робертс, якій було зроблено цю пропозицію, зробивзапит в спеціальний реєстр втрачених творів мистецтва ALR, який являє собою базу даних про вкрадені і зниклі твори мистецтва.

Після впізнання полотна його повернення було доручено директору ALR Крістоферу Марінеллі, якому вдалося переконати колекціонера повернути його законним власникам.

За словами Марінеллі, картину було повернено мирно, і жодних виплат не було.

Картина Матісса була єдиним твором мистецтва, викраденим в ході зухвалого нальоту грабіжників на музей у Стокгольмі. Вони зламали двері в музей за допомогою кувалди і зняли картину зі стіни.

Відразу після викрадення представник музею заявив, що ця картина дуже добре відома і тому не має жодної ціни на відкритому ринку.

За словами Крістофера Марінеллі, "вкрадені твори мистецтва не мають ціни на легальному ринку і тому рано чи пізно знову виникають, питання лише в тому, щоб дочекатися цього моменту".

Реклама:

Головне сьогодні