В Лондоні знайшли викрадене полотно Матісса

— 8 січня 2013, 10:19

Пейзаж під назвою "Сад" було вкрадено із Стокгольмського музею сучасного мистецтв 11 травня 1987 року, повідомляє Бі-бі-сі.

Незабаром після цього викрадачі намагалися кілька разів продати полотно музею за величезні суми.

Викрадене полотно вдалося виявити перед Різдвом після того як торговцю в Ессексі надійшла пропозиція від польського колекціонера придбати його.

Господар антикварної компанії Charles Fine Art Чарльз Робертс, якій було зроблено цю пропозицію, зробивзапит в спеціальний реєстр втрачених творів мистецтва ALR, який являє собою базу даних про вкрадені і зниклі твори мистецтва.

Після впізнання полотна його повернення було доручено директору ALR Крістоферу Марінеллі, якому вдалося переконати колекціонера повернути його законним власникам.

ВІДЕО ДНЯ

За словами Марінеллі, картину було повернено мирно, і жодних виплат не було.

Картина Матісса була єдиним твором мистецтва, викраденим в ході зухвалого нальоту грабіжників на музей у Стокгольмі. Вони зламали двері в музей за допомогою кувалди і зняли картину зі стіни.

Відразу після викрадення представник музею заявив, що ця картина дуже добре відома і тому не має жодної ціни на відкритому ринку.

За словами Крістофера Марінеллі, "вкрадені твори мистецтва не мають ціни на легальному ринку і тому рано чи пізно знову виникають, питання лише в тому, щоб дочекатися цього моменту".

Реклама:

Головне сьогодні