Колекція Вікторії Гресь з італійським присмаком. Фото

Осінньо-зимовою колекцією потішила своїх клієнтів дизайнер Вікторія Гресь. Плащів, курток, пальт і теплих осінніх жакетів на подіумі було на різний смак, уподобання, фасон і довжину. Пальто-халати, пальто-кокони, пальто з аплікаціями і печворком, з оздоблювальними строчками і кантами, на побіжний погляд добротного крою і пошиття, "укривали" вишукані шовкові сукні в дусі Будинку моди Вікторії Гресь.

Не дивлячись на італійський задум колекції, в чому запевняє її авторка, наводячи прикладом для натхнення кінострічку Федеріко Фелліні "Амаркорд", в ній відчувається і паризький, і англійський дух водночас.

Стримана кольорова гама, короткі сукенки і виграшна довжина по коліно, довгі трапецевидні спідниці, що тримають цупку форму, вовняні сукні, які дуже нагодяться холодної зими, окантовані вовняні жакети і окремий блок сукенок з лелітками для українських модниць: надто вже своєрідним виявилось прочитання традиційного італійського стилю і духу, королями якого в сучасній моді вочевидь слід вважати Доменіко Дольче і Стефано Габбана.

Зате пальта з ефектом зношеності, плетені шарфи з обвислими нитками, мішкуватий крій окремих пальт і жакети "з чужого плеча" створюють враження, наче їх справді дістали із шафи модниці-італійки, ровесниці фільмів Федеріко Фелліні.

Масивні прикраси з камінням і бісером, опліччя та камеї, і контрастні червоні туфлі на височенній шпильці все ж таки зберегли образи витончено-жіночної діви від Гресь: "На мою думку, жінки хочуть бути жінками. Я ніколи не ратувала за феміністок і не вважаю, що жінка, яка не сповідує ідеї фемінізму, заганяє себе в рабство." Варто відмітити, що жодної пари брюк в колекції ви не знайдете.

Дизайнерка з багаторічним стажем пречудово скористалася з провідних трендів майбутнього осінньо-зимового сезону: гігантські горошки на шовкових сукнях і спідницях, квіткові і "букетні" принти, мереживо та гіпюр, грубий меланжевий і нечесаний трикотаж ручного плетення, вовняні полотна в клітинку, вдало поєднаний візерунчастий печворк. Саме складні і тонко підібрані печворки на пальтах – родзинка всієї колекції Вікторії Гресь.

Спантеличила хіба що фінальна червона оксамитова сукня, за якою слідувала ціла "компанія" моделей в однакових червоних сукенках. Чи не означає це, що Гресь нарешті візьметься за масове пошиття одягу?

Але художниця-театралка Гресь останнім часом займається виключно творчістю, про комерційний розвиток швейної справи в нашій країні не помишляє, і з головою поринула у царину декорування помешкань, в якій успішно розвиває власну декор-фірму.

Реклама:

Головне сьогодні