Керівник Держкіно вважає, що українське кіно досить представлене в прокаті

— 9 квітня 2013, 15:57

Про це сказала на прес-конференції голова Держкіно Катерина Копилова, повідомляють "Українські новини".

"Що стосується того, що українського кіно не побачиш у кінотеатрах - це неправда, це лукавство... Жоден український фільм, знятий і готовий до прокату, не буде обмежений - я обіцяю! Єдине питання - у кількості копій", - сказав вона.

Також глава Держкіно наголосила, що вважає вітчизняне кіно досить представлене в українському прокаті в 2012 році.

При цьому Копилова розкритикувала існуючу систему квотування українських фільмів у національному прокаті в кількості не менш ніж 30%.

"Я взагалі вважаю, що квота повинна відповідати кількості фільмів, створених відповідно до кількості фільмів прокатних....тобто якщо ми робимо 10, а на екрани виходить 100 американських, то квота повинна бути 10%", - вважає вона.

У той же час глава Держкіно вважає, що в Україні практично знищена державна система кінопрокату й зазначила, що майже вся вітчизняна кіноіндустрія тримається лише на приватних інвестиціях бізнесу.

Як відомо, у наприкінці березня відбулась прем’єра альманаху "Українські злі" у кінотеатрі "Жовтень". Тоді ж авторам фільмів повідомили, що фільми не будуть демонструватись у прокаті в кінотеатрі.

Автор однієї з короткометражок Аксінья Куріна у своєм блозі на УП написала, що продюсери короткометражок "Українські злі" заборонили показ альманаху.

"Вчора був заявлений вихід у прокат нового альманаху короткометражних ігрових фільмів "Українські злі" (це друга збірка проекту "Україна, гудбай"). Під час прем'єрного показу в кінотеатрі "Жовтень" продюсери повідомили авторам, що цей сеанс перший і останній, хоча на сайті кінотеатри було заявлено по два сеанси на день. Домогтися виразної відповіді на питання "чому" в таких ситуаціях немає жодної можливості", - зазначила вона.

Куріна припускає, що паніку у влади викликала короткометражка "Красива жінка" Альони Алимової, про те, як бібліотекарка закохується в портрет Віктора Януковича.

Водночас дистриб’ютор картини відкинув усі звинувачення у цензурі і заявив, що таке рішення прийнято задля того, аби більше людей побачили короткометражки.

"Ми не хотіли б робити з цього скандал, а хотіли б, аби ці фільми подивились якомога більше людей. Пройшла прем’єра у кінотеатрі "Жовтень", а потім фільми будуть напряму в інтернеті, де їх побачить значно більше людей, ніж у залі на 25 місць", - пояснив Денис Іванов.

Реклама:

Головне сьогодні