Тест

Картину ще одного художника зняли з виставки, але він просить не робити з цього піар

"Мою картину зняли і нічого не пояснили. Я вам хочу сказати, що вже й не хлопчик, щоб ходити і щось з'ясовувати", - сказав Цаголов у коментарі "Українській правді Життя".

Він просить не піднімати з цієї ситуації додаткового шуму, хоча зізнається, що це вперше його роботу зняли з виставки. За словами Цаголова, якби про історію з його картиною не написали у блозі і не зателефонували журналісти, він би не неї не розповідав.

Цаголов наголошує, що не треба робити з цього піар: "Чорний піар, коли хтось постраждав, який підставляє нормальних людей, маю на увазі Соловйова (куратора "Мистецького Арсеналу", який написав заяву про звільнення- ред.) і інших – мені не приємний".

Картина "Коктейль Молотова" Василя Цаголова

На запитання чи вбачає Цаголов у подіях, які відбуваються у Арсеналі цензуру, художник відповів: "Ну а як це ще можна назвати?".

"Просто не треба було виставляти цю картину. Якщо така ситуація, могли б просто музейні картини повиставляти, або тематичні, як колись на 8 Березня, або 23 лютого", - додав Цаголов.

"Які можуть бути наслідки? Нічого хорошого тут не бачу. Хто від цього виграє? Мабуть, той, хто хоче на цьому піаритися, звичайно ж, якщо не "сяде", - додав Цаголов

Коментуючи зняття своєї картини художник наголосив, що не розуміє через що її зняли.

"Це абсолютно нова робота, я її майже сирою приніс. Мені й до голови не могло прийти, що може скластися така ситуація. Завдання в епатажі і бути не могло. Це не та робота, вона більш лагідна", - говорить він.

"Це іронія протестів, картина для олігархів - голозадий з "коктейлем молотова", мовляв, що йому там світить?", - іронізує Цаголов.

Як відомо, у Мистецькому Арсеналі з виставки "Велике і величне" була знята картина Василя Цаголова "Коктейль Молотова".

Раніше повідомлялося, що гендиректор "Арсеналу" Наталія Заболотна заборонила до показу на виставці картину "Коліївщина: Страшний суд" "Велике і величне" художника Володимира Кузнєцова. Вона замалювала його настінну картину, а на її місці у день відкриття виставки висів банер.

Українська правда. Життя