Узбецьких естрадних виконавців покарали за "безглуздість пісень"

— 8 липня 2013, 15:26

Як повідомляє Lenta.ru із посиланням на офіційний сайт "Узбекнаво", таке рішення контролюючий орган прийняв на засіданні, присвяченому підготовці святкування 22-ї річниці Незалежності Узбекистану, яка відзначатиметься у серпні цього року.

Учасники засідання констатували, що багато співаків, а особливо ті, що мають почесні звання або державні нагороди, "розслабилися" і "переповнилися зарозумілістю".

На думку чиновників, репертуар таких виконавців, які виступають, в основному, на весіллях і інших сімейних урочистостях, складають безглузді твори, позбавлені художньої цінності і не відповідають "найвищим вимогам виконавського мистецтва".

"Їх пісні не відповідають нашим національним духовним традиціям, вони суперечать нашій моральній спадщині і менталітету. Ми не повинні забувати про свій борг оспівувати нашу батьківщину, наш народ і його щастя", - зазначається на сайті "Узбекнаво".

Серед тих, хто потрапив під санкції чиновників, опинилася заслужена артистка Узбекистану Ділфуза Рахімова, лауреат державної премії "Ніхол" для молодих виконавців Отабек Муталхужаев, Ділшод Рахмонов, групи "Уммон" і "Манго". Всі вони втратили ліцензії.

В Узбекистані естрадна музика давно знаходиться під державним контролем. Зокрема, "Узбекнаво" ще в 2006 році почав контролювати і фільтрувати тексти пісень, які виконують місцеві артисти.

Реклама:

Головне сьогодні