Олег Скрипка оголосив про вихід альбому "Чудовий світ" і розповів про "депресуху"

— 19 вересня 2013, 13:10

Із дванадцяти пісень альбому – шість прем’єр та шість вже відомих композицій. Наприкінці жовтня гурт вирушає у концертний тур, пише "Радіо Свобода".

За півтора місяця музиканти мають намір відіграти концерти у 20-и українських містах. Разом із "ВВ" на сцені виступатимуть 7 музикантів оркестру Збройних сил України.

"Я думаю, така назва "Чудовий світ" дуже актуальна на сьогоднішній день, тому, що світ сьогодні погрузає в "депресусі". І я думаю, що це – несправедливо. Ми стільки років не заходили в студію, що накопичилось стільки пісень, що ми сіли і їх на дві купки розділили стилістично. Цей альбом стилістично м’який, оксамитовий, симфонічний", - розповів Скрипка.

"Досить цинізму, я думаю, треба навчитися бачити у світі прекрасне, не бути жертвою обставин, а самому генерувати те, що ми хочемо бачити і врешті-решт побачимо в світі. В альбомі є пісня "Чіо-Чіо Сан", а це – давня японська традиція спостерігати красу природи", - пояснив співак.

До альбому "Чудовий світ" окрім нових увійшли вже відомі пісні: "Щедрик", "Відпустка", "Чіо Чіо Сан".

"Це наша ще стара ідея: альбом як компіляція. Я сам вважаю, що збірка цікавіше слухається, ніж цілий альбом. З нових, пісня "Диво" – це такий симфо-лаунж-панк з академічним співом, з феєричним текстом про снігуроньку. Таке кохання, де від першої особи співається, і чоловік просто розтоплює свою кохану, як снігуроньку. Пісня "Мана" у якій людина настільки закохалася, що не впевнена чи закохалася і врешті-решт перетворюється у дрозда і летить з країни подалі від цих всіх питань.

Пісня "Понеділок". Для мене це рок-н-ролл. Понеділок – це день натхнення, це день нових ідей, щось почати і щось зав’язати (сміється – ред.) і про це пісня. Але вона така філософсько-езотерична тому, що людина врешті-решт теж трошечки дахом їде і летить за Гімалаї владнати свій дах.

Пісня "Дібрівонька" подарована мені гуртом "Божичі". Вони їздили в Карпати і показали мені цю пісню з етнографічної експедиції. Сусанна з "Божичів" заспівала жіночий вокал. Потім коли пісня була готова, а в неї така довга розлога кінцівка, виникла ідея мені дописати вірш в стилі Шевченка про кохання.

І нарешті пісня "Примари". Це такий лаунж у стилі повільного бразильського джазу. Я дуже люблю таку музику і нарешті мені вдалося це запровадити у "ВВ". А текст у ній глибоко містичний. У ній про все, що відбувається з людиною в ці 15 секунд, коли вона переходить зі стану свідомості в стан сну"

Олег Скрипка також пояснив, що у культуру постійно треба інвестувати.

"Культура – це така штука, що якщо у неї не інвестувати, не займатися меценатством чи спонсорством, вона перетвориться у завод, хімію і шоу-бізнес. Я вважаю "Воплі Відоплясова" дуже добре балансують вже дуже багато років і нам не треба виживати і грати музику на потребу дня. Я думаю, що це ще пострадянський рудимент, що мистецтво мусить бути босим, голозадим, голодним, з вибитими зубами, не митим волоссям і тому подібне. Є специфіка українська.

Чому наша культура пасе задніх в порівнянні навіть з російською культурою, не кажучи вже з заходом? Все базується на середньому класі. Основний інвестор в масову культуру саме він. А середній клас в Україні ніяк не сформується.

За концерти не можна поставити такі ціни на квитки, щоб все окупилося. Ціни у нас вище європейських, а спроможність населення купити квиток недостатня. От саме цей дисбаланс і компенсують спонсори, і слава Богу, що так відбувається.

Коли українці почнуть інвестувати в свою культуру, а це означає, що вони почнуть поважати самих себе, стануть більш егоцентричними, ситуація зміниться. Всі ці проблеми, якщо говорити про песимізм і "депресуху", то вони звідси. Коли ми почнемо звертати увагу на свої цінності, все повернеться".

Реклама:

Головне сьогодні