BAFTA оголосила номінантів: "Гравітація" у лідерах

— 9 січня 2014, 09:48

Найбільшу кількість номінацій (11) отримала минулорічна кіносенсація Альфонса Куарона "Гравітація" з Сандрою Буллок та Джорджем Клуні у головних ролях.

Як повідомляє офіційний сайт престижної кінонагороди, ця драма у стилі фентезі або, як її ще називають, технотрілер, претендуватиме на премію у категоріях "Видатний британський фільм", "Найкращий режисер", "Найкращий оригінальний сценарій" та інші.

На дещо менше претендують автобіографічна драма "12 років рабства" (режисер Стів Маккуїн) та кримінальна комедія "Афера по-американськи" (режисер Девід Рассел) - вони заявлені у 10-ти номінаціях.

Найкращого режисера британські кіноакадеміки оберуть серед авторів вищезгаданих трьох стрічок та Пола Грінграсса ( "Капітан Філіпс") і Мартіна Скорсезе ("Вовк з Уолл-стріт").

На звання найкращої, за версією BAFTA, актриси 2013-ого року претендуватиме Сандра Буллок ("Гравітації"), Емі Адамс ("Афера по-американськи"), Кейт Бланшетт ("Жасмін"), Емма Томпсон ("Врятувати містера Бенкса") і Джуді Денч ("Філомена").

Найкращим актором може стати Леонардо ді Капріо ("Вовк з Уолл-стріт"), Крістіан Бейл ("Афера по-американськи"), Чіветел Еджиофор ("12 років рабства"), Том Хенкс ("Капітан Філіпс") або Брюс Дерн ("Небраска").

За звання накращих акторів другого плану цього разу змагатимуться американська телеведуча Опра Уїнфрі, Метт Деймон, Майкл Фассбендер, Дженніфер Лоуренс та Джулія Робертс.

В номінації "Кращий неангломовний фільм" заявлені французька стрічка " Життя Адель" та італійська "Велика краса ".

67-ома церемонія нагородження традиційно відбудеться у Лондоні 16 лютого 2014 року. Ведучим другий рік поспіль буде Стівен Фрай.

Два попередні роки найкращі фільми за версію Британської академії кіно і телевізійних мистецтв пізніше ставали володарями головної кінонагроди США - "Оскара".

Реклама:

Головне сьогодні