Тест

Литовські гурти проведуть благодійний марафон на користь постраждалих на Майдані

На сцену арт-фабрики "Loftas" у Вільнюсі вийдуть гурти "Biplan", "Skamp", "Skyle", "Freaks on Floor", Jurgio Didziulio projektas "A=A", "Zalvarinis", "Dee & Kamy", за підтримки музикантів Andrius Mamontovas і Algirdas Kaušpėdas

Перелік учасників доповнюється і буде розміщено на сайті menufabrikas.lt.

Концерт транслюватиметься в прямому ефірі не тільки в Литві (на 15min.lt і національному телеканалі "LRT Kultura"), але й в Україні, з прямими включеннями на екранах Майдану і каналу Hromadske.tv. Планується візит на концерт президента Литви Далі Грібаускайте.

"У грудні ми виступили на сцені Майдану, побачили всю ситуацію і настрій із середини, добре зрозуміли, за що стоять люди, і їх цінності нам близькі. Тому ми хочемо ще раз зробити свій внесок, як музиканти", − говорить лідер литовського гурту "Biplan" Макс Мельман.

Вхід на концерт буде безкоштовним, але за умов благодійного внеску на свій розгляд.

Всі кошти, зібрані на заході, будуть перераховані до литовського Фонду сприяння розвитку демократії в Україні "Už demokratiją. Ukraina".

Кошти підуть для придбання лікарських препаратів для хворих і постраждалих у сутичках мітингувальників Євромайдану, які, мужньо відстоюючи свою гідність і свободу, змушені терпіти лютневий холод і жорстоке насильницьке придушення мирних протестів українською владою.

Литовці, бажаючі негайно допомогти українцям, можуть пожертвувати гроші не лише на концерті, а й переказати суму за реквізитами Фонду з призначенням "Підтримка громадянського суспільства в Україні".

Глядачам пропонується приходити на концерт з литовською та українською символікою.

Всі учасники, організатори концерту, постачальники концертного обладнання (UAB "RTA grupe"), постачальники дисплеїв LED ("Video projektai"), знімальна група (15min.lt), Інтернет-провайдери (TEO LT, AB) роблять внесок у події без винагороди.

Концерт "Kartu su Ukraina!/Разом з Україною!" ініціювала музична агенція "M.P.3", гурт "Biplan"і арт-фабрика "Loftas", які запевняють, що захід не буде рекламним, чи політичним, а спонукатиме до милосердя, взаємопорозуміння між людьми, яких єднає музика.

Украънська правда. Життя