Культурну спадщину Німеччини об'єднали в єдиній цифровій бібліотеці

— 1 квітня 2014, 09:29

Портал, створення якого почалося в 2011 році , забезпечує всім бажаючим вільний доступ до культурної спадщини Німеччини, пише Deutsche Welle.

На урочистому відкритті Німецькій цифрової бібліотеки в Берліні уповноважена з питань культури та ЗМІ при уряді ФРН Моніка Грюттерс (Monika Grütters) заявила, що творці сайту не женуться за кількістю відвідувачів. Головна мета проекту - забезпечити мешканців усіх куточків планети доступ до скарбів культури і мистецтва Німеччини.

Близько 2,1 тисячі архівів, музеїв, бібліотек, наукових установ зареєстровано в даний час на цій платформі. Вони надають можливість познайомитися з найбагатшими зборами у які входять книги, твори образотворчого мистецтва, музичні твори, кінофільми.

Такий сервіс особливо зручний для людей, які в силу тих чи інших причин не мають можливості ходити в кіно, на концерти, в бібліотеки, підкреслила Моніка Грюттерс.

У перспективі через єдиний інтернет-портал планується зв'язати бази даних понад 30 тисяч культурних і наукових установ Німеччини.

Реклама:

Головне сьогодні