Портрети з Чорного квадрату: фотограф із Лондона створила книгу про події в Україні. Фото

"Коли я прибула у Київ, 1-го лютого, антиурядові демонстранти були забарикадовані на Майдані Незалежності та жили в умовах облоги", - розповідає вона.

"Тисячі організованих демонстрантів готувалися до бою, накопичували саморобну зброю та масово створювали імпровізовані бронежилети. Площа приваблювала увагу кригою і вогнем, густою сажею, димом. Але я відчувала, що маю сфотографувати це драматичне тло для того, аби показати як насправді виглядали ці люди і ким вони були", - цитує її The New Yourk Times.

"Я створила імпровізовану портретну студію на барикадах на вулиці Грушевського. Розміщення суб'єктів на чорному тлі дозволило мені по-справжньому зосередитися на тому, ким вони вважали себе, для чого було призначено їхній захисний одяг і те, як вони дивилися на мене та на вас", - розповідає вона.

Фото Анастасії Тейлор-Лінд, The New York Times

Вона згадує і 20-те лютого та наступні дні, коли втік Янукович. Тоді у своїй студії вона фотографувала чоловіків зі зброєю, та жінок, які притискали до грудей квіти, які вони принесли аби вшанувати пам'ять померлих на Майдані.

"Я використовувала плівкову камеру і працювала повільно, розмовляючи зі всіма, кого я фотографувала. Моя помічниця Еміне Зіятдінова і я обіймали майже кожну жінку в студії. Ми плакали з ними усіма", - розповідає фотограф.

"Спочатку, я приїхала в Україну, щоб зробити дослідження на тему депопуляції та смертності взимку у східній частині країни. Я пробула на Майдані майже протягом місяця, фотографуючи звичайних чоловіків та жінок, які робили історію там. Історію, яка теж по-суті розповідає про смерть в зимовий період..."

Реклама:

Головне сьогодні