Дніпропетровський музей розпродає картини задля допомоги армії. Відео

— 3 липня 2014, 10:43

Благодійна акція "Мир тобі, Україно!" триватиме майже два тижні, повідомляє Радіо Свобода.

Музейники виставили на продаж 50 картин з колекції відомих українських художників ХХ століття, аби зібрати кошти на тепловізори, бронежилети, розвантажувальні системи та іншу амуніцію для бійців АТО, а також на допомогу пораненим.

Із півсотні полотен, виставлених на продаж приватним Музеєм українського живопису, більшість – це роботи дніпропетровських художників, представників "міцної реалістичної школи", розповідає мистецтвознавець Сергій Несмачний. Всі полотна мають художню цінність, хоч і не є "золотим осердям" музейної колекції.

Вартість картин – від кількох сотень до кількох тисяч: власник колекції, приватна особа, визначив досить прийнятні ціни, зауважує мистецтвознавець.

"Всі роботи, які тут представлені, можна назвати витворами мистецтва. Це не ремісничі витвори. Всі вони мають певну культурну, естетичну, колекційну цінність. Приміром, роботи Якова Басова. Чудовий кримський художник, майстер графічних технік, в тому числі акварелі", – каже Сергій Несмачний.

Усі кошти, виручені від продажу картин, організатори акції спрямують на потреби армії. Їх не перераховуватимуть на рахунки профільного міністерства, а самі закуплять речі, про які просять солдати. Усе закуплене передаватимуть із рук в руки бійцям. Частину коштів також витратять на допомогу пораненим у шпиталях.

Реклама:

Головне сьогодні