Українці пустилися танців: в Києві пройшла "Країна мрій". Фото

У столичному парку "Феофанія" в суботу стартував 11 міжнародний фестиваль "Країна мрій". Цього року організатори святкового дійства змінили не лише місце проведення, а й підготували для відвідувачів чимало сюрпризів.

На мальовничих галявинах "Феофанії" було облаштовано одразу 8 сцен: Головна, Театр Кабаре, Обрядова, Фольклорна, Кобзарська, Етно-Лаунж, Етно-Лаунж, Етно-барабанне коло "Ритми Сонця" та "Кримсько-татарська сцена".

Тут і далі фото Дмитра Ларіна

Попри те, що на під’їзді до парку спостерігалися незначні затори, місця вистачило всім.

Навідміну від Співочого поля, де раніше проходив фестиваль, на околицю міста в "Феофанію" приїхало дещо менше відвідувачів. Однак це лиш додало дійству сімейної атмосфери та затишку. Тут можна було і позасмагати під музичний супровід на траві, і сховатися від сонця під тінню акуратно підстрижених дерев, ну а для крутьків було чимало простору для танців.

Паркові алеї "Феофанії" були густо встелені майстернями. Адже цього року участь у фестивалі взяла рекордна кількість майстрів: їх сюди приїхало аж 250. Саме стільки народних умільців було відібрано з-поміж 700 охочих.

Вони привезли на "Країну мрій" вишиванки та інший етноодяг, втіху всіх жінок – різноманітні сережки, браслети, намисто, оригінальні торбинки, а також дитячі іграшки, котрих не знайти навіть в найбільших магазинах, шкіряні дрібнички та все, чого забажає душа патріота.

Крім вищеперерахованих сцен, на фестивалі відкрито спеціалізовані майданчики: Майстерня танців, Дитяча Галявина, Етно-Фешн, Козацькі розваги, Українсько-японський центр, Зона Культ-Ра, Літературна сцена та Книжковий ярмарок.

Лідер "ВВ" зголосився провести благодійний аукціон з продажу свого дизайнерського одягу

Розважити людей у вишиванках цього року приїхали гурти із 11 країн. Були навіть учасники із Австралії, Нігеру, Індії, Японії та з інших куточків світу.

Уперше на фестивалі було презентовано нову формацію Етно-Лаунж. Насолджуватися виступами на ній можна було вмостившися на тюках сінах, що слугували замість лавок.

Суботнього вечора на цій сцені виступив сербсько-український гурт "Мама Діаспора". Запальні балканські мотиви зарядили енергією навіть наймолодших глядачів, котрим вже давно було час спати. Підтримати співвітчизників прийшов учасник гурту "Океан Ельзи" Мілош Єліч. Із невеличкою камерою в руках, він невпинно фільмував не лише своїх колег-музикантів, а й запальні танці глядачів.

Паралельно біля Головної сцени фестивалю ноги відвідувачів відстукували у танках під музику індійсько-британського гурту "(Велика Британія – Індія) "Kissmet". Його учасники в індійських костюмах своїми народними мотивами у поєднанні із сучасними ритмами примушували глядачів вдаватися до неймовірних танцювальних вихилясів. Дівчата не стримувалися та брали на абордаж сцену з індійцями. В результаті "Kissmet" мусили кілька разів співати на біс.

Ну а тих, кого після таких гарячих танців не брав сон, до пізньої ночі розважали діджеї Етно-Лаунж сцени.

Ідеолог "Країни мрій" Олег Скрипка не міг обійти увагою події на сході України. Тож лідер "ВВ" зголосився провести благодійний аукціон з продажу свого дизайнерського одягу. Всі отримані за нього кошти Скрипка пообіцяв витрати на придбання необхідної амуніції для Національної гвардії України та інших учасників АТО.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні