Дитяча книжка стала соціальним та цифровим проектом. Фото

— 2 березня 2015, 21:11

Дитяча історія Катерини Бабкіної "Гарбузовий рік", яка вийшла торік у "Видавництві Старого Лева" і яку проілюструвала Юлія Пилипчатіна, цьогоріч залишилася незмінною візуально, проте набула нових граней – соціальних та ігрових.

Цією книгою "Видавництво Старого Лева" розпочало свою співпрацю із Міжнародним благодійним фондом "Таблеточки". І тепер, придбавши "Гарбузовий рік", ви ще й долучитеся до порятунку життя: 5 гривень від вартості примірника буде перераховано до Міжнародного благодійного фонду "Таблеточки" на допомогу дітям, хворим на рак крові.

Ще один новий аспект "Гарбузового року" - ця книжка "ожила". Це - справді не звичайна книжка, а чарівна: у ній є сторінки, зображення на яких рухаються, щебечуть, шурхочуть... Достатньо завантажити на AppStore або GooglePlay додаток The Pumpkin’s Year для планшетів та смартфонів з iOS або Android, навести камеру на малюнок (обкладинка та сторінки 9, 11, 16, 17, 20, 28, 32, 33, 47) і зображення на цих картинках почнуть рухатися, звучати. Можна також доторкнутися до об’єктів на екрані для активації додаткових ефектів.

Така інтерактивність паперового видання для західної книгоіндустрії – не новина. Проте для українського ринку це – прорив, досі у нас ніхто такого не робив. Створила додаток та й, зрештою, була ініціатором появи цього продукту компанія DigitalDealerz. При створенні додатку була використана технологія доповненої реальності (augmented reality, AR), в основі якої лежить прагнення інтегрувати віртуальне життя у реальне і таким чином зробити його цікавішим.

"Гарбузовий рік" - перша дитяча книжка Катерини Бабкіної. Це низка історій про мешканців садиби в місті. Як речі, птахи, овочі та інші рослини, авта, візки, іграшки, трави, тварини, люди й діти взаємодіють між собою? Вони багато що знають і вміють, особливо овочі. Будь до них уважний або уважна – і вони все тобі розкажуть, а дещо навіть покажуть. Неймовірно ніжні і світлі ілюстрації до цієї книжки намалювала Юлія Пилипчатіна.

Реклама:

Головне сьогодні