Музичний тиждень: як пройшов ювілей "Бумбоксу", з ким пройде триб’ют Скрябіну та інше

Також у випуску музичних новин: "Вагоновожатые" і хунта, новий кліп Джамали, таємничий сольник лідера Rammstein, науково-фантастичний сольник Мартіна Гора з Depeche Mode, унікальний експеримент з обкладинкою Hot Chip, Stoned Jesus і темні закутки душі, НастяЗникає і приджазований хіп-хоп, Hozier і зірка "Гри престолів".

"Бумбокс": 10 років, 10.000 глядачів

Гурт "Бумбокс" відзначив 10-річчя концертом у переповненому Палаці Спорту в Києві. "Де ж ви були ці 10 років, отак щоб і далі всі ходили", – радів зі сцени фронтмен Андрій Хливнюк.

30 пісень. 10.000 глядачів. "Бумбокс" заслужили це визнання своїм талантом і, що важливіше, важкою роботою. Дякуємо їм за перші, але не останні десять років. І це точно був перший, але не останній Палац Спорту.

Фото: Віталій Юрасов. Більше фото та фражень – у звіті на Comma.

Кузьма Скрябін і всі-всі-всі

Оголошено список учасників концерту пам’яті Кузьми Скрябіна. 20 травня в Палаці Спорту його пісні заспівають Святослав Вакарчук, Андрій Хливнюк ("Бумбокс"), Іван Дорн, Дмитро Шуров (Pianoбой), Женя Галіч (O.Torvald) та інші – інколи неочікувані – персонажі. Більше на афіші.

Квитки на концерт "Скрябіна", який мав відбутись у клубі Atlas 27 лютого, дійсні на концерт у Палаці Спорту в 1 фан-зону.

"Вагоновожатые" і хунта

Найколоритніші альтернативщики України "Вагоновожатые" презентували шалений трек "Хундертвассер хунта". Цікаво, що попри провокаційний та закручений текст (а може і завдяки йому) пісня активно розійшлася не лише українськими, а й російськими виданнями. Та що тут говорити, треба слухати.

Найближчим часом "Вагоновожатые" прокладуть колію до Львова (концерт 7 березня, Underground), Хмельницького (8 березня, монотеатр "Кут") та Києва (11 квітня, Sentrum). Не забудьте закомпостувати талончики.

Голос Rammstein

Суворий та запальний фронтмен Rammstein Тілль Ліндеманн випустить сольний альбом "Lindemann" у травні. Деталі німець тримає у секреті, лише нагнітає тізером.

Душа Depeche Mode у електронній обгортці

Автор пісень, гітарист та другий вокаліст культових Depeche Mode Мартін Гор випустить новий сольник. Але цього разу він не співатиме, а розкриватиме душу інакше – через улюблене техно. "Я хотів зробити кінематографічну, науково-фантастичну музику", – коментує Гор.

Платівка "MG" включатиме 16 електронних інструментальних треків і вийде 27 квітня. Маємо один з нових треків, "Europa Hymn".

Унікальна обкладинка Hot Chip

Особливо винахідливі музиканти намагаються подовжити життя CD-формату, вигадуючи оригінальні ходи. Так, електронники Hot Chip випустять шостий альбом "Why Make Sense?" із унікальними обкладинками. Новітня техніка друку дозволить оформити палітурку у 500 різних кольорах із тонкими варіаціями. Що з цього вийде – побачимо 18 травня.

Інші нові пісні та кліпи:

Джамала про новий кліп "Заплуталась": "Ця танцювальна постановка, на мій погляд, ілюструє тваринну частину людської натури. Знаєте, коли люди шукають свого "за запахом". Зокрема я про момент, коли головна героїня хоче відшукати у натовпі свого єдиного. І вона намагається зрозуміти хто він через запах, дотик. Це схоже на те, що мені розповідали сліпі люди".

Пісня увійшла в минулорічний ЕР "Дякую". 31 березня Джамала представить нову програму у Львівській Опері.

Українські стоунер-рокери Stoned Jesus минулого тижня презентували третій альбом, а тепер кліп про темні закутки людської душі.

Молода цікава виконавиця акустичного соулу НастяЗникає зігралась із Alexjazz і Zombo у несподіваному приджазованому хіп-хопі.

Hozier, автор хіта "Take Me To Church" (ще довго за ним буде тягнутись цей шлейф), показав кліп із акторкою Наталі Дормер ("Гра престолів", "Голодні ігри").

Реклама:

Головне сьогодні