Центр візуальної культури отримав нагороду Європейської культурної фундації

— 1 квітня 2015, 12:47

Нагороду буде вручено 31-го березня в Центрі образотворчих мистецтв Bozar у Брюсселі. Їй передуватиме дискусія з лауреатами, модератором якої буде письменник та професор Ґолдсмітського коледжу Массіміліано Молона.

"Обидві інституції орієнтовані на формування публічної сфери, створюють вкрай необхідний відкритий простір для мистецької думки у двох країнах, які перебувають у вирі глобального політичного безладу", – йдеться у повідомленні Європейської культурної фундації (ECF).

"Обираючи цих переможців, Європейська культурна фундація сигналізує європейським незалежним культурним ініціативам, які показують, наскільки культура може бути здатна до суспільної трансформації навіть за найбільш несприятливих політичних та економічних обставин", - кажуть у ECF.

За словами члена журі, директора Tate Modern Кріса Деркона, Центр візуальної культури та Афінська бієнале сміливо показують, як культура може бути засобом солідарності та спільним ґрунтом для створення чітких альтернатив економічним та політичним конфліктам нашого часу.

Центр візуальної культури (ЦВК) був створений у 2008 році як майданчик для співпраці між академічними, художніми та активістськими спільнотами. ЦВК є незалежною громадською організацією, що займається видавничою і виставковою діяльністю, науковими дослідженнями, проведенням публічних лекцій, дискусій і конференцій.

Європейська культурна фундація підтримує культуру Європи протягом останніх 60 років з вірою в те, що культура об’єднує людей та може надихнути їх на нові підходи до усталеної концепції демократії. Цього року організація святкує свій 60-річний ювілей і це підкреслює, що сила культури є невід’ємним компонентом у створенні більш відкритої Європи без дискримінації.

Команда Центру візуальної культури

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні