У центрі Харкова з'явилися плакати з поезією Сергія Жадана. Фото

— 2 квітня 2015, 11:44

Лайтбокси з поетичними постерами висітимуть у центрі міста, на Сумській, від парка Шевченка — до перетину з вулицею Маяковського, з 1 квітня по 1 травня.

Усього плакатів 15 — п’ятнадцять цитат із нової поетичної збірки Сергія Жадана "Життя Марії", що писалася протягом останнього року та стала своєрідним щоденником "любові й ненависті".

Плакати цієї серії — це антиплакати, вони не містять закликів, не зчитуються на бігу. Їх потрібно розглядати і читати, як вірші.

Цей проект - частина IX-ї триєнале екологічного плакату "4-й Блок". Він реалізован завдяки дизайн-студії Grafprom та фонду імені Гайнриха Бьолля.

"4-й Блок" - заснований у 1991-му році, в п'яту річницю вибуху на Чорнобильській АЕС, художником-плакатистом, викладачем Харківського художньо-промислового інституту Олегом Векленко - учасником ліквідації аварії на ЧАЕС - і його друзями-однодумцями.

У 2015-му році, на IX-й Трієнале, будуть представлені 920 плакатів у трьох номінаціях: "Екологія Землі" (экоплакаты), "Екологія людини" (соціальні плакати, а також плакати, присвячені проблеми взаємовідносин людини і природи), "Екологія культури" ("Данте. Тут і зараз" -спеціальна плакатна категорія, присвячена 700-річчя написання першої частини "Божественної комедії"; культурно-видовищні плакати і афіші).

Членами журі "4-го Блоку" традиційно виступають знакові плакатисті світу.

В цьому році триєнале відкриється 15-го квітня в Центрі сучасного мистецтва "ЄрміловЦентр". Виставка триватиме до 30 квітня.

Реклама:

Головне сьогодні