Музичний тиждень: 30 Seconds to Mars, новий інді-фестиваль та Street Music Day

Також у випуску музичних новин: неоднозначна 5’nizza, діалог Imagine Dragons і студентів КНУ, фестиваль у Грузії, System of a Down у Вірменії, нові пісні та кліпи "Океану Ельзи", "Гапочки", MAiAK, The Hardkiss, Muse, The Chemical Brothers, The Charlatans, Sia.

"Марси" у Палаці Спорту

Безумовно, музична подія тижня – концерт 30 Seconds to Mars у Києві.

Найбільші світові гастролери (потрапили в Книгу рекордів Гіннеса у 2011 році, зігравши 309 шоу за 2 роки) привезли пісні з чотирьох альбомів, "живу" енергію і круте світло.

Лідер Джаред Лето бува спробував сказати зі сцени "Spasibo", але наших людей так легко не проведеш – фан-зони відповіли гучним та дружнім скандуванням "Дякуєм!"

"Зелене світло": новий інді-фестиваль

Цієї неділі в Києві стартує Green Light Festival – проект підтримки молодої музики. Артисти зможуть виступити на великій сцені, знайти нових фанів та поборотися за головний приз – тираж альбому на вінілі.

Щомісяця на сцені головного концертного клубу столиці Sentrum збиратиметься 3-4 молодих гурти, до грудня будуть визначені фіналісти для великого гала-концерту, де журі обере переможця.

10 травня в Sentrum гратимуть Simon Stone, Us, KATYA та Neural Clan. Вхід вільний.

Приходьте знайомитись із новими українськими музикантами та підтримувати тих, кого вже знаєте.

Деталі та контакти для подачі заявок – на Facebook.

Street Music Day

16 травня вулиці 14 українських міст наповняться музикою, бо вдруге відбудеться Street Music Day. З ранку до вечора купа музикантів та гуртів гратиме просто неба на спеціальних локаціях.

Участь беруть найрізноманітніші музиканти від київських альтернативщиків MAiAK до литовських гостей, адже саме в Литві започаткували це свято.
Програма та локації найближчим часом з'являться на сайті проекту, а ось як це було минулого року:

Неоднозначна 5’nizza

Ми вже писали, що харківський дует 5’nizza, колись культовий, повертається на сцену. А тепер до концертів вони приурочили дві нові пісні.

Попереду виступи у Харкові (22 травня), Одесі (24 травня), Києві (30 травня), Мінську (1 червня) та, недивно, у Моксві (5 червня) та Санкт-Петербурзі (6 червня). Поки утримаємось від висновків, побачимо, із яким посилом вони вийдуть на сцену.

Хітові американці відповіли студентам КНУ

Активісти Київського національного університету ім. Шевченка так люблять гурт Imagine Dragons, що склали питання і надіслали їм. А музиканти виявились настільки відкритими до нових горизонтів, що відповіли, та ще й із відео. Ось що з цього вийшло.

Їхній дебютний альбом "Night Visions" став найпродаванішим рок-альбомом 2013 у США, а пісня "Radioactive" стала головним рок-хітом 2013 на думку Rolling Stone. Далі бура "Греммі" та інші премії. У лютому 2015 гурт випустив другий альбом "Smoke + Mirrors".

Грузія кличе

Улітку буде чудовий привід навідатись до надзвичайно красивої братської Грузії – фестиваль Tbilisi Open Air цього року зібрав неабиякий список учасників.

Placebo, Archive, Zемфира, Black Label Society та багато інших – понад 70 артистів аз 5 днів на березі Тбіліського моря (водосховище на околиці столиці). Повний абонемент коштує близько 1000 грн, усі квитки є на сайті фесту.

Гордість Вірменії

Вірмени за кров’ю, знакові альтернативщики System of a Down уперше виступили на Батьківщині повним складом.

Концерт відбувся 23 квітня на міській площі Єревану, спеціально до 100-річчя вірменського геноциду. Лідер гурту Серж Танкян каже, що у таку дату не могло бути інших варіантів для нього, окрім як бути зі своїм народом.

Інші нові пісні та кліпи:

Якщо раптом досі не бачили – нові "Океани". "Скільки іще забере вона твоїх дітей, не твоя війна..."

Вражаюче відео молодих київських спейс-рокерів Atomic Simao із концерту в Планетарії.

Гурт "Гапочка" представляє свіжий кліп та запрошує на сольний концерт 17 травня в Atlas.

Українська фотомодель, холодна пустка і арт-простір Mezzanine – у новому кліпі експресивних киян MAiAK. Пісня зі свіжого однойменного міні-альбому, який можна послухати на Comma.

The Hardkiss показали нову пісню і кліп про любов, ненависть і дуже непросту кімнату. Гурт покаже нову концертну програму "Холодний Альтаїр" у київському Sentrum 15 травня (квитки) і 16 травня (квитки).

Іра Кульшенко з київського гурту Panivalkova записала кавер на американського соулмена Алое Блека, в якому сама зіграла на всіх інструментах.

Той самий сингл Muse, який нещодавно здавався дивацьким і зайвим, із кліпом сприймається вже цікавіше.

Новий кліп електронщикам The Chemical Brothers зняв культовий режисер Мішель Гондрі ("Вічне сяйво чистого розуму", "Піна днів"). 17 липня гурт випустить альбом "Born In The Echoes", у записуванні взяли участь давні фаворити меломанів та музичних медіа – Beck та St.Vincent.

Британщина на вулицях Японії – у новому відео The Charlatans.

Німецька модель Хайді Клум у кліпі Sia.

Реклама:

Головне сьогодні