Кінофестиваль "Молодість" пройде у відремонтованому "Жовтні"

— 4 червня 2015, 08:00

Про це повідомляє прес-служба Київради з посиланням на секретаря міськради Олексія Резнікова, який 3 червня перевірив хід виконання робіт.

"Мета нашого сьогоднішнього візиту — перевірити хід робіт. І хочу сказати, що я приємно вражений тим, що побачив і почув від фахівців. Я певен, що вже в жовтні ми зайдемо в гості до нашого улюбленого кінотеатру і фестиваль "Молодість" (24 жовтня-1 листопада) пройде в оновленому приміщенні", - зазначив Резніков.

Він нагадав, що на сьогодні на проведення робіт з реконструкції кінотеатру виділено 12 мільйонів гривень.

"Це перший так званий транш . Загальна сума кошторису складає 53 мільйони гривень. Це бюджетні кошти і найближчим часом будуть внесені зміни в бюджет міста, аби зробити внутрішньо бюджетний перерозподіл коштів задля фінансування реконструкції", - додав Резніков.

У свою чергу директор КП "Житлоінвестбуд-УКБ"В'ячеслав Непоп повідомив, що до кінця липня вже буде покладено покрівлю.

Як відомо, раніше "Житлоінвестбуд-УКБ" заявив, що має намір вести в експлуатацію кінотеатр "Жовтень", що постраждав від пожежі восени 2014 року, 25 жовтня.

14 травня мер Києва Віталій Кличко затвердив проект реконструкції кінотеатру.

Згідно з ним, комплекс матиме 2 поверхи, як і до пожежі. Загальна площа будинку становитиме 2887,40 м2, корисна площа кінотеатру – 2547,60 м2.

Наголошується, що у кінотеатрі збережеться 2 кінозали, 4 відеозали, кафе на 35 місць, конференц-зала (54 м2), приміщення загального користування.

Кінотеатр розрахований на 761 місце.

Як відомо, увечері 29 жовтня у кінотеатрі сталася пожежа. Вогнем було знищено дах на площі 300 кв. м.

[L]Збиток від пожежі оцінили у 7 мільйонів гривень

Після пожежі було порушено кримінальне провадження за статтею про навмисне знищення/пошкодження майна шляхом підпалу.

Однією з версій події очевидці називають продовження неодноразових спроб виселити "Жовтень" з даного приміщення. Навколо приміщення на вул. Костянтинівській протягом останніх років тривали суперечки і судова тяганина.

Міністр культури Євген Нищук наголосив, що пожежу в кінотеатрі "Жовтень" необхідно розцінювати, як спробу рейдерського захоплення.

1 листопада голова МВС Арсен Аваков повідомив, що міліція затримала двох осіб, які підпалили залу кінотеатру "Жовтень".

За словами радника голови МВС Антона Геращенка, вони своєю витівкою нібито хотіли продемонструвати негативне ставлення до фільмів ЛГБТ-тематики.

Паліїв посадили під домашній арешт.

Згодом Прокуратура перекваліфікувала кримінальну провадження щодо двох молодих людей, які вчинили підпал кінотеатру "Жовтень", зі "знищення майна" на "хуліганство".

Фото прес-служби "Житлоінвестбуд-УКБ"

Українська правда. Київ

Реклама:

Головне сьогодні