Картину Зінаїди Серебрякової продали майже за 6 млн. доларів. Фото

— 5 червня 2015, 14:02

Як йдеться на сайті аукціону, на початку картину було оціненов у 400-600 тисяч фунтів стерлінгів (615-923 тис. доларів США). Витвір мистецтва перебував у колекції Бориса Бахметьєва у США.

Раніше роботи художниці ніколи не продавалися дорожче за 1 млн. доларів. Тим не менше, саме за цей витвір мистецтва йшла напружена боротьба. Як наслідок, ціна картини виросла в сім разів. Новий власник вирішив залишитися невідомим.

Фото з сайту аукціону

Зінаїда Серебрякова - український і французький живописець. Малювала пейзажі, натюрморти, портрети. Зробила декілька проб монументального стінопису.

Художниця народилась у творчій родині Бенуа-Лансере. Вона була донькою скульптора Євгена Лансере та сестрою художника Євгена Лансере. Навчалася в Петербурзі. У 1919–1920 роках працювала художником в археологічному та етнографічному музеї Харкова. У 1924 році емігрувала до Парижу.

Краса жіночого тіла - провідний мотив у роботах художниці. Під час своєї роботи у лазні Нескучного, Серебрякова просила сільських дівчат позувати їй. Після переїзду до Петрограду, вона використовувала своїх дітей у якості моделей. Так, портрети "ню" її доньки Катерини можна побачити у колекціях музею у Петергофі.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні