У Кириленка склали список з 117 артистів, які становлять загрозу нацбезпеці

— 8 липня 2015, 18:26

"СБУ проводить розслідування та передає матеріали до суду, рішення якого є підставою для включення до згаданого переліку", - пояснив заступник Міністра культури – керівник апарату Юрій Зубко, якого цитує прес-служба Мінкульту.

За його словами, до 3 серпня такий перелік буде опублікований на сайті Мінкульту. Відомство також нагадало, що Держкіно заборонило для демонстрації близько 400 фільмів російського виробництва.

Окрім того, Мінкультури активно використовує інші законні важелі для мінімізації пропагандистських впливів з боку культурних діячів держави-агресора.

На підтримку національного кіновиробництва та української музики розробляються зміни до законодавства за участю ключових телерадіокомпаній та кінокомпаній.

Зокрема, 23 червня під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра культури В’ячеслава Кириленка відбулася нарада про можливості для збільшення квот для української музики в ефірі радіостанцій до 75%.

Окрім Міністерства культури, повноваження по захисту інформаційного простору мають Міністерство інформаційної політики, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, Держкомтелерадіо, Держкіно.

Реклама:

Головне сьогодні