Тест

Харківський театр опери і балету опинився на межі зникнення - колектив

Про це йдеться на сторінці IT Sector у Facebook.

"31.07.2015 року за наказом Генерального директора всі артистичні та художні підрозділи були відправлені в простой на три місяці (до 01.11.2015). Адміністративна частина працювала і працює у звичному режимі. Попередні місяці з 15.04.2015. по 30.06.2015 "творча" частина працювала за скороченим робочим тижнем, бо скорочення фінансування театру, за словами Генерального директора, змусило його вдатися до "непопулярних" рішень. На загальних зборах в червні питання додаткових "неоплачуваних вихідних" знову постало на порядку денному. А також, питання мільонних боргів театру за опалення, що "висять" з попередніх років, становить під великий сумнів роботу театру в опалювальний сезон", - йдеться у зверненні колективу.

ХАТОБ на межі закриття. Звернення працівниківВсі артистичні та художні підрозділи харківського ОПЕРНОГО театру відправ...

Posted by IT Sector on 7 августа 2015 г.

В комітеті зазначають, що вони не підтримали рішення директора по скороченню робочого тижня для творчих підрозділів і економію коштів знову за їхній рахунок.

"Працівники підрозділів театру: оперна трупа, оркестр,балет, хор, солісти, художній персонал, цех допоміжного складу пішли у чергову літню відпустку. А вийшовши з неї 31.07.2015 р., одразу були ознайомлені в усній формі з наказом про "простой" з причини, яка не пов’язана з фінансовими негараздами", - кажуть у профспілці.

Колектив зазначає, що затягування початку репетиційного процесу веде до зриву початку театрального сезону і проведенню повноцінного творчого процессу, а далі до припинення фунціоновання театру, як "творчої одиниці в системі культури України".

"Беручи до уваги те, що ХНАТОБ ім. М.В.Лисенка, на жаль, залишився єдиним оперним театром в Східній Україні, просимо долучитися рішення до цієї проблеми всіх небайдужих", - звертаються працівники театру.

"Українська правда. Життя"