Вісім театрів, які не залишать глядачів байдужими

— 23 листопада 2015, 15:05

1. Оперний театр Сан-Карло в Неаполі

Італійський оперний театр є одним з найстаріших у своєму роді, і його часто вважають зразком, якому наслідували чимало розкішних опер світу. Театр спорудили на кілька десятиріч раніше його найближчих італійських родичів – міланської Ла Скала та Ла Феніче у Венеції.

Оперний театр Сан-Карло, фото: bbc.com

2. Концертний зал Волта Діснея в Лос-Анджелесі

Цей найновіший концертний майданчик є домашньою сценою філармонічного оркестру Лос-Анджелеса.

Тут відбуваються головні музичні події міста – класичні, сучасні і джазові концерти, а також інші культурні заходи. Проект мав зухвалу мету створити концертний зал з найкращою акустикою у світі.

Концертний зал Волта Діснея, фото: bbc.com

3. Театр Мінак в Корнуолі

Театр під відкритим небом у Корнуолі відомий у всьому світі.

Головною декорацією, на тлі якої проходять спектаклі, є мальовничий простір Атлантичного океану. А першою виставою у 1932 році на сцені театру стала "Буря" Шекспіра.

Театр Мінак, фото: bbc.com

4. Театр королівської біржі в Манчестері.

Перше враження відвідувачів, що всередині цієї споруди приземлився космічний корабель. Театр, зарахований до Списку архітектурних та історичних цінностей Великої Британії, вміщає 750 глядачів. Його побудували всередині відомого Великого залу торгової біржі.

Театр королівської біржі, фото: bbc.com

5. Оперний фестиваль на плавучій сцені в Брегенці

Плавуча сцена у Брегенці є головною родзинкою музичного фестивалю в Брегенці. Це театр, який постійно трансформується. Вистава Верді "Бал-маскарад" у 1999 році відбулася на гігантській розгорнутій книзі, яку читав скелет.

Плавуча сцена у Брегенці, фото: bbc.com

6. Національний центр виконавських мистецтв в Пекіні

Театр, який місцеві жителі ласкаво називають "яйце", побудували за проектом французького архітектора Поля Андрьо. Перша вистава відбулася в 2007 році. Три головні зали театру можуть вмістити 6,5 тисяч глядачів. Він також є головною сценою знаменитої пекінської опери.

Національний центр виконавських мистецтв, фото: bbc.com

7.Театр Колумба в Боготі

Проект цього колумбійського красеня в 1885 році розробив італійський архітектор П'єтро Кантіні за моделлю паризької Опери Гарньє.

У конкурсі 2007 року, який мав визначити найвидатніші архітектурні споруди світу, колумбійці визнали його одним з семи чудес своєї країни.

Театр Колумба, фото: bbc.com

8. Сіднейський оперний театр

Відомий всьому світу силует Сіднейського оперного театру, який нагадує вітрила корабля, став одним з головних символів Австралії. Але його внутрішній дизайн вражає не менше. Архітектор Йорн Утсон сказав, що бачити, яке захоплення й досі викликає його творіння, це велика радість.

Сіднейський оперний театр, фото: bbc.com

Реклама:

Головне сьогодні