Тест

Камені з Херсонесу вивозять для створення пам'ятника Володимиру у Москві

Природний камінь для ццього доправили з Севастополя, пише Крим.Реалії.

"Природний камінь доставлений із Херсонеса (Крим). За історичними свідченнями, хрещення Великого князя Володимира відбулось 988 року в місті Херсонесі, або Корсуні, як його називали раніше на Русі. При хрещенні великому князю було дано ім'я Василь", – повідомляє мінкульт РФ.

За даними міністерства, місце для пам'ятника обрали жителі столиці методом інтернет-опитування, яке проводило російське військово-історичне товариство, а також згідно з результатами голосування на порталі "Активний Громадянин". Пам'ятник, який встановлять на Боровицькому пагорбі, створив на народні пожертвування скульптор Салават Щербаков.

[L]Спочатку пам'ятник планували встановити на Воробйових горах. Однак це рішення викликало незадоволення у суспільстві й масові протести. Влада вирішила перенести місце встановлення пам'ятника.

Як відомо, раніше Денисова зазначила, що до музею Ермітаж (Санкт-Петербург) вивозять експонати з музеїв Криму, в тому числі унікальні колекції з "Херсонеса Таврійського".

Денисова зазначила, що громадяни України з інформаційних джерел дізнаються також про вивезення в Ермітаж колекцій із Судака, з Центрального музею Тавриди в Сімферополі.

На сайті російського уряду 20 жовтня опублікували розпорядження про включення більше 220 об'єктів на території Криму і Севастополя до списку культурних об'єктів федерального значення.

У зв'язку з цим міністерство культури України заявило про протиправність цих дій з боку Росії.

Пізніше колектив "Херсонесу Таврійського" спростував інформацію про вивезення унікальних предметів з музею до Ермітажу у Санкт-Петербург.