Іллєнко відмовився від участі у грузинському кінофестивалі "фільмів Росії та країн СНД"

— 3 листопада 2015, 15:49

Про це режисер написав на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, листування з організаторами фестивалю тривало протягом жовтня. Воно торкалось технічних деталей (авіаквитки, субтитри, формат фідео).

"Офіційне запрошення я одержав лише вчора. Запрошення окреслило формат фестивалю (до речі, у форматі чомусь не згадані назви грузинських фільмів - навіть відкривається і закривається фестиваль російським кіно). Оприлюднюю свій лист тому, що, на жаль, мені відомий випадок, коли минулого року українське студентське кіно було представлено на російському фестивалі без узгодження з авторами і навіть нагороджено на ньому", - повідомив він.

За його словами, програма фестивалю в Тбілісі, викладена в запрошенні, змусила його відмовитися від участі у фестивалі.

"Прошу не вважати мене і мій фільм "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" учасниками фестивалю. Сьогодні нас розділяє війна. Нас розділяє арешт Олега Сенцова, який був арештований в Криму в той час, коли там знімався фільм "Орлеан" - один з фільмів фестивалю. Шкодую, що серед учасників фестивалю я побачив Станіслава Говорухіна, який не приховує своїх антиукраїнських поглядів", - написав режисер.

Він додає, що змушений відмовитися від участі у фестивалі до тих пір, поки режисер Сенцов за гратами.

"Сподіваюся, мені не доведеться чекати 20 років. У моєму віці це вже не так просто", - написав він.

Оприлюднюю свій лист до організаторів міжнародного кінофестивалю у Тбілісі (5.11.2015-9.11.2015) аби уникнути виникнення...

Posted by Михайло Іллєнко on 31 октября 2015 г.

Захоплююча історія українського військового льотчика Івана Додоки рік мандрував фестивалями світу.

Як відомо, після свого виходу у перший прокат у 2012 році фільм Михайла Іллєнка "ТойЩопройшовКрізьВогонь" відвідав більше 10-ти кінофорумів світу і отримав чимало нагород.

Також стрічка була офіційним вибором від України на премію Оскар у номінації "Кращий фільм іноземною мовою".

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні