"Кордони, що повзуть": в "Ізоляції" покажуть грузинський проект

— 6 листопада 2015, 13:20

Як йдеться у повідомленні організаторів, учасники виставки прагнуть максимально висвітлити цю ситуацію. Це політичне та соціальне послання, що вносить дисонанс у глобальний політичний ландшафт.

"Головна ідея проекту - це оповідь про події, структурована за аналогією до ланцюжка ДНК, що непомітно існує у своєму звичному середовищі, аж доки її не вразять зовнішні сили. Кордони, що повзуть, асоціюються насамперед із таємним перерозподілом кордонів та особистими, часто непомітними трагедіями багатьох людей, які він за собою тягне", - йдеться у повідомленні.

У дзеркальній кімнаті глядачі зможуть поставити себе на місце тих, хто змушений був пройти через тяжкі випробування. Кунсткамера - обсерваторія спогадів — це місце, яке, подібно до несвідомого, нашаровує фрагменти минулого: особисті історії та спогади, а також обличчя дітей, що живуть на територіях, прилеглих до лінії окупації, — обличчя, що вже потьмяніли, але які досі продовжують не помічати.

Інсталяція поступово набуває іронічного тону й перетворюється на головоломку, розгадка до якої ховається в останній клітині, що символізує дійсність, яка нескінченно та безцільно обертається по колу. Глядачі, замкнені всередині конструкції, відчувають дискомфорт та дисгармонію з оточенням, і це допомагає досягти мети й наблизити їх до ситуації, що панує нині в Грузії та інших країнах.

Виставковий проект "Кордони, що повзуть" Грузія вперше представила на 56-й Венеціанській бієнале сучасного мистецтва — події, на якій також було реалізовано акцію #onvacation фонду ІЗОЛЯЦІЯ.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні