Записи Карабиця потрапили до списку найкращих класичних альбомів 2015 року

— 10 грудня 2015, 14:34

Серед найкращих опинилися і симфонії під диригуванням українця Кирила Карабиця.

Зокрема, до списку потрапили Четверта (нова редакція) і Шоста симфонії Прокоф'єва у виконанні Борнмутського симфонічного оркестру під диригуванням Кирила Карабиця.

"Лише у липні, поєднання 7 симфонії та ранньої версії 4 отримали 5 зірок на сторінках цього видання. Тепер Карабиць та Борнмутський симфонічний оркестр звернули увагу на перероблену та істотно розширену версію 4, більш яскраву та інтенсивну, на відміну від своєї попередниці", - пише The Telegraph.

Кульмінацією цього запису є потужна інтерпретація Шостої симфонії, написаної 1947 року як відгук на Другу світову війну. Ця симфонія, за словами самого Прокоф'єва, розповідає про "рани, які не можуть бути зцілені". Карабиць захоплює та передає з величезною силою ці емоції, зазначає видання.

"Він багато зробив аби наділити струнні та духові тембри окркестру відповідними темними кольорами, в той самий час оцінюючи архітектурний потік музики та витонченість її деталей", - зазначається у статті.

Також до переліку потрапив і альбом з 4 та 5 симфоніями Прокоф'єва під диригуванням Карабиця.

До списку також увійшли такі концерти:

Кароль Шимановський "Король Рогер". Солісти, хор та оркестр Королівського оперного театру від диригуванням Антоніо Паппано.

Янін Янсен, Брамс та Барток, скрипка. Виконує Національний академічний оркестр Святої Сесілії та Лондонський симфонічний оркестр. Диригент - Антоніо Паппано.

Сметана: Далібор. Виконує Симфонічний оркестр BBC.

Джон Тавернер: Missa corona spinea у виконанні The Tallis Scholars.

Моцарт: Арії. Виконує Крістіан Герхарер (баритон) та Freiburger Barockorchester.

Крістіан Герхарер

Гайдн: симфонії номер 31, 70 та 101. Виконує Шотландський камерний оркестр.

Верді: Аїда. Виконує Аня Хартерос (Аїда), Йонас Кауффман, Національний академічний оркестр Святої Сесілїі.

Аня Хартерос

Український диригент Кирило Карабиць став новим музичним директором і шеф-диригентом Німецького національного театру і Державної капели у місті Веймар.

Раніше, Карабиць отримав музичну нагороду Королівського Музичного Товариства, найпрестижнішу нагороду класичної музики у Великій Британії.

"Українська правда. Життя"

Реклама:

Головне сьогодні