Під портретом Мони Лізи дослідник виявив ще один портрет - ЗМІ

— 8 грудня 2015, 10:42

Паскаль Котт, якого цитує The Mirror, зробив сенсаційну заяву після десяти років аналізу полотна.

Дослідник, що займається вивченням картини з 2004-го року каже, що під Моною Лізою Леонардо приховав ще одне зображення, проте Лувр відмовився коментувати його висновки.

Його знахідка, кажуть, додасть ще більше інформації до дискусії щодо ідентифікації моделі, яка, як вважається, була дружиною торговця шовком у Флоренції.

За словами Котта, результати руйнують багато міфів та змінюють наше бачення шедевра Леонардо назавжди.

[L]Реконструкція, проведена вченим, показує інший портрет - на ньому модель дивиться в бік, у неї немає знаменитого прямого загадкового погляду, як на полотні, що знаходиться в Луврі. Крім того, на прихованій картині немає і загадкової посмішки.

Фото Бі-Бі-Сі

"Коли я закінчив реконструкцію Лізи Герардіні, я стояв перед портретом і вона повністю відрізнялася від Мони Лізи. Це не та жінка", - каже він.

Нещодавно італійські дослідники наблизилися до вирішення однієї із найбільших таємниць в історії мистецтів: ідентифікації жінки епохи Відродження, яка позувалала для картини Леонардо да Вінчі, найбільшого скарбу паризького Лувру та однієї із найвідоміших картин світу "Мона Ліза".

Працюючи над роскопками протягом 4-ох років у багатовіковому монастирі у Флоренції, вчені знайшли невелику кількість кісток, які, на їхню думку, могли належати Лізі Джерардіні, дружині флорентійського торговця шовком, яка вважається моделлю шедевра Леонардо.

Реклама:

Головне сьогодні