Топ-15 музичних подій лютого: куди йти і що слухати

Навіть коли навколо мряка і сирість, музика може покращити настрій, особливо якщо останній місяць зими готує нам концерти "Один в Каное", Brutto, "Бумбоксу", "Крихітки" The Erised, Джамали та інших яскравих українських і закордонних виконавців.

Головний редактор музичного інтернет-журналу Comma Сергій Кейн зібрав для УП.Культура найцікавіші музичні події лютого в Україні.

"НастяЗникає" в турі
Харків, Дніпропетровськ, Суми,
Полтава, Херсон, Одеса

Молодий український соул. Киянка Анастасія Осипенко співає про крихкість стосунків і примарність сучасного світу.

Позаду дебютний альбом "Дієслова наказового способу", записаний самотужки, пошук музикантів, перші концерти – і ось гурт "НастяЗникає" їде в тур Україною.

Розклад концертів дивіться на Facebook-сторінці гурту.

Тур Brutto
Київ, Кременчук, Суми, Полтава,
Бердянськ, Одеса, Миколаїв, Чернігів,
Івано-Франківськ, Хмельницький, Луцьк

Гурт Сергія Міхалка перебуває в майже перманентному турне. У лютому зустрічайте бадьорих атлетів з альбомом "Родны край" іще в 11 українських містах – включно з додатковим виступом у київському клубі Atlas після минулорічного Палацу спорту.

Тур "Один в Каное"
Черкаси, Кіровоград, Запоріжжя, Кривий Ріг,
Миколаїв, Херсон, Одеса, Вінниця,
Ужгород, Чернівці, Івано-Франківськ

Але головна гастрольна сенсація країни сьогодні – це "Один в Каное". Проста лірика під акустичну гітару зібрала повні зали у Львові, Києві (1300 глядачів) та інших містах.

Тур на підтримку дебютного альбому триває, деталі дивіться на Facebook-сторінці гурту.

Розмовне шоу Генрі Роллінза
4 лютого, Київ
Sentrum (вул. Шота Руставелі, 11)
500 грн

Ікона панк-року Генрі Роллінз у Києві не планує співати, хоча хто знає як далеко зайде цей вечір. Точно буде гостре розмовне стендап-шоу. Блог Louder Than War зазначає, що минулі стендапи Генрі Роллінза перетворювалися на нищівні тригодинні тиради про політику, культуру і побут.

Вечір Девіда Боуї
6 лютого, Київ
Sentrum (вул. Шота Руставелі, 11)
Вхід вільний

За 50-річну кар’єру Девід Боуї настільки змінив світові уявлення про музику, що сьогодні він присутній у ДНК майже кожної сучасної пісні. Важко знайти гурт, на який не вплинула бйого творчість.

У першу суботу лютого 20 українських гуртів зроблять реверанс на честь культового музиканта, виконавши 20 каверів на його найкращі треки. Будуть сюрпризи. Вхід вільний.

"Бумбокс": концерт на замовлення
7 лютого, Київ
Atlas (вул. Артема, 37-41)
600 грн

Ніколи ще "Бумбокс" не дозволяв комусь втручатися у програму виступу. Однак цього разу гурт зважився на авантюру і зіграє концерт на замовлення.

Які пісні прозвучать на камерному, за мірками "Бумбоксу", вечорі – вирішували фани за допомогою онлайн-голосування, яке завершилося 1 лютого. Схоже, атмосфера буде особливо дружна.

"Крихітка": романтичний концерт
14 лютого, Київ
Atlas (вул. Артема, 37-41)
170 грн

Багато хто з нас закохувався і робив романтичні вчинки під їхні пісні. Цього року в День святого Валентина "Крихітка" влаштує святковий концерт у Києві. Компанію їй складуть "Настя Зникає" та Stepan i Meduza.

The Erised
17 лютого, Київ
Atlas (вул. Артема, 37-41)
170 грн

Електронщики The Erised заявили про себе всього рік тому, а вже встигли випустити міні-альбом на іменитому британському лейблі, записати пісню з Джамалою, зробити ремікс на Enter Shikari, зіграти на кількох визначних вечірках та фестивалях.

Зараз вони закінчують роботу над дебютною платівкою і на концерті в Atlas перевірять, як працюють наживо нові треки.

God Is An Astronaut
19 лютого, Київ
Sentrum (вул. Шота Руставелі, 11)
530 грн

Одні з найвідоміших світових построкерів представлять у Києві новий альбом Helios | Erebus — історію про боротьбу Світла й Темряви — та неодмінно зіграють перевірені речі з попередніх семи альбомів.

Time2Bass
20 лютого, Київ
Sentrum (вул. Шота Руставелі, 11)
150 грн

Подія для всіх, хто любить драм-н-бейс. Найкращі українські продюсери на одній сцені, а головне — повернення знаменитого діджея Тапольського, який нині служить добровольцем у зоні бойових дій на сході. Time2Bass збіжиться з його короткою відпусткою.

Діджей і радіоведучий Анатолій Тапольський служить добровольцем у зоні бойових дій на сході України

Андрій Макаревич і джаз
24 лютого, Київ
Жовтневий палац (вул. Інститутська, 1)
590-2990 грн

Андрій Макаревич привезе до Києва джаз. Разом із квінтетом Your 5 він виконає джазові обробки пісень "Машины Времени", дещо з сольних проектів і кілька джазових стандартів. Для найпалкіших прихильників того ж вечора заявлений камерний концерт у Docker Pub.

Balthazar: красунчики з Бельгії
27 лютого, Київ
Sentrum (вул. Шота Руставелі, 11)
350 грн

Бельгійці Balthazar уже підняли бучу на європейських фестивалях Sziget, Werchter, Pukkelpop, Lowlands, а тепер уперше приїдуть до Києва.

На рахунку гурту три альбоми. Найсвіжіший Thin Walls вийшов 2015 року. Продюсером запису став Бен Хільєр, відомий насамперед роботою над трьома останніми платівками Depeche Mode.

The Neighbourhood
28 лютого, Київ
Atlas (вул. Артема, 37-41)

Цього не чекали ні меломани, ні організатори — каліфорнійські поп-рокери The Neighbourhood в Україні виявились настільки популярними, що всі квитки на концерт розлетілися за лічені дні. Але якщо вам кортітиме потрапити на цей концерт, спосіб завжди знайдеться.

Джамала в Одесі
28 лютого
Одеська філармонія (вул. Буніна, 15)

Минулого року Джамала випустила дивовижний альбом "Подих", з яким влаштувала фурор на великих концертах у Києві та Львові. Тепер настала черга Одеси.

Maybeshewill: востаннє
29 лютого, Київ
Atlas (вул. Шота Руставелі, 11)
300 грн

Британські построкери Maybeshewill розпадаються, але наостанок влаштують грім в Києві. Буде потужно, як вони вміють.

Реклама:

Головне сьогодні