Допомагати після смерті. Ліверпуль щорічно заробляє на The Beatles 119 мільйонів доларів

— 9 лютого 2016, 11:35

При цьому сума, яку місто залучає у свою економіку завдяки статусу "колиски бітлів", щорічно зростає.

2015 року минуло півстоліття від дня, коли The Beatles зіграв свій останній концерт у Ліверпулі. З цієї нагоди у грудні в рідному місті музикантів встановили пам'ятник знаменитій "ліверпульській четвірці" авторства Енді Едвардса

Про це свідчать результати першого дослідження внеску The Beatles у туристичну індустрію міста, пише The Independent.

Той-таки звіт з результами дослідження вказує, що, якщо влада Ліверпуля не займеться збереженням спадщини "бітлів" і відповідних атракцій для відвідувачів, це може зашкодити репутації міста серед фанатів найвідомішого у світі гурту.

Але поки що кількість грошей, які надходять до казни міста завдяки пам’яті про The Beatles, щорічно зростає на 15%.

Цей відсоток може зростати ще більше, якщо врахувати заплановане перенесення до Ліверпуля музею популярної музики British Music Experience, який знаходиться у Лондоні.

Якщо додати до цього відновлення "Суничного поля", на якому Джон Леннон бував у дитинстві і якому присвятив свою пісню (Strawberry Fields Forever), то можна помітити, що місто справді планує отримувати ще більше прибутків від фанатів "ліверпульської четвірки".

Ще одна пісня про рідне місто The Beatles — Penny Lane.

Джон Леннон, Пол Маккартні, Джордж Гаррісон, Стюарт Саткліфф і Піт Бест створили гурт The Beatles у Ліверпулі 1960 року. За рік гурт залишив Стакліфф, а вже 1962 року Беста замінив Рінго Старр.

За час існування The Beatles "ліверпульська четвірка" записала 13 студійних альбомів. Остання платівка гурту Let It Be вийшла 1970 року.

Реклама:

Головне сьогодні