Не "Оскаром" єдиним. Як Ді Капріо збирає вражаючу арт-колекцію

— 1 березня 2016, 11:19

Як відомо, у родині актора, який вчора нарешті отримав свого першого "Оскара", існує сімейна легенда, що батьки Леонардо стояли перед картиною да Вінчі у галереї Уффіці (Флоренція, Італія), коли вирішили так назвати свого сина.

Кілька років тому Ді Капріо побував у галереї, щоб вивчити роботи свого тезки.

Актора часто можна побачити за лаштунками великих аукціонів, пише news.artnet.com.

У листопаді 2011 року він побував на аукціоні Christie, де за твори сучасного мистецтва виручили $248 млн, а у травні 2014 року був на Sotheby, де за $219 млн розпродали роботи імпресіоністів і представників сучасного мистецтва.

Ось лише деякі з робіт, які він зібрав за останні роки.

На початку березня 2015 року на Pulse Art Fair в Нью-Йорку, Ді Капріо вполював картину "Спадщина" художника Жан-П'єра Роя. Попередньо він побачив цю картину в Instagram галереї Poulsen з Копенгагена.

Картина "Спадщина" художника Жан-П'єра Роя. Photo The Creators Project.

На Art Basel у Майамі-Біч у грудні 2014 року, Ді Капріо майже за $1 млн придбав роботу Френка Стелла, датовану 1973 роком.

Frank Stella, Double Gray Scramble (1973). Photo: moma.org

На аукціоні Christie, що був організований в рамках його екологічної ініціативи, Ді Капріо купив роботу Такаші Муракамі "Мононоке" (2013) за $735 тис.

Takashi Murakami, Mononoke (2013). Photo christies.com

На Art Basel у Майамі-Біч в грудні Ді Капріо радився зі своїм дилером Девідом Нахмадом щодо покупки малюнку Пікассо під назвою Fillette (1939).

Pablo Picasso, Fillette (1939-40). Photo gmurzynska.com

Малюнок Пікассо також фігурував у якості лоту на благодійному аукціоні в Сен-Тропе у серпні 2015 року. Його купив мільярдер за $1 млн.

І це ще не все – Ді Капріо був помічений на торгах Sotheby з роботами Пікассо у травні 2015 року. Схоже, у актора таки є щось з робіт іспанського художника.

Ді Капріо був помічений на аукціоні Philips "Under the Influence", де художник Оскар Мурільо встановив особистий рекорд у $401 тис. за свою роботу Untitled (Малюнки на стіні, 2011). Vanity Fair припустив, що купив її актор.

Oscar Murillo, Untitled (Drawings off the wall) (2011). Photo phillips.com

На берлінській виставці кілька років тому, Ді Капріо вполював акварелі Вальтона Форда. На них художник зображав тварин, що вже вимерли, або знаходяться під загрозою зникнення. Зокрема, таких там був малюнок тасманського тигра. Робота Форда також фігурувала на благодійному аукціоні Christie, що організовувався Ді Капріо.

Walton Ford, The Tigress (2013). Photo paulkasmingallery.com

У квітня 2013 року в інтерв'ю Wall Street Journal актор розповів, що у Лос-Анджелесі батько познайомив його з роботами ілюстраторів Роберта Вільямса і Роберта Крамба 1970-80-х років. Не буде дивно, якщо деякі зі їхніх робіт – частина колекції Лео.

Robert Crumb, Mr. Natural (1976). Photo comicartfans.com

Однією з перших важливих покупок актора був малюнок Жана-Мішеля Баскія, однак який саме наразі не встановлено.

"У Нью-Йорку Енді Воргол, Баскія, Франческо Клементе і Джуліан Шнабель були великими у 1980-і роки. Вони були моїми героями, і я, як і раніше, є великим фанатом Баскія", – сказав Ді Капріо Wall Street Journal.

Jean-Michel Basquiat, Untitled (Boxing Ring) (1981). Photo acquavellagalleries.com

Актора також бачили на виставці раннього Енді Воргола у Brant Foundation у травні 2013 року. Припускають, що тоді він придбав кілька робіт художника.

Леонардо зізнавався, що збирає старовинні плакати фільмів золотої ери Голлівуду. Ці рідкісні літографії можуть коштувати до $700 тис. Вважається, що Ді Капріо купив цей плакат Метрополіс за $ 690 тис. у 2005 році.

"Metropolis" (1927). Heinz Schulz-Neudamm design minus the German writing. Photo theguardian.com

Роберт Вільямс познайомив актора з іншими художниками з Лос-Анджелесу Едом Руша, Тоддом Шорром і Марком Райденом. Роботи Руша і Райдена, зокрема, фігурували на аукціоні Christie, організованому Ді Капріо.

Ed Ruscha, Standard Station (1966). Photo lacma.org

Два роки тому Лео позував для художниці Елізабет Пейтон. Портрет був виставлений за $1 млн у травні 2013 року на аукціоні "The 11th Hour".

Elizabeth Peyton, Leonardo (2013). Photo christies.com

Природно-історичний музей був улюбленим у дитинстві Ді Капріо. Є дані, що актор зібрав значну колекцію скам'янілостей черепів і кісток хижих динозаврів у своєму будинку.

Torvosaurus gurneyi. Photo nationalgeographic.com
Реклама:

Головне сьогодні