Перемогу на Sony World Photography здобули портрети жертв атак кислотою

— 22 квітня 2016, 08:29

Переможців у професійній категорії престижного конкурсу оголосили у Лондоні пізно ввечері 21 квітня. Усі нагороджені серії робіт є на сайті Sony World Photography Awards.

Серія Ашгара Хамеша "Вогонь ненависті" також одержала окремий приз у категорії "Сучасні проблеми".

Роботи Хамеша висвітлюють проблему нападів злочинців з кислотою в Ірані, так само, як і відсутність доступної медичної, фінансової чи консультаційної підтримки для жертв з боку держави чи недержавних громадських організацій.

Фотограф року Ашгар Хамеш і серія "Вогонь ненависті". Asghar Khamseh/Sony World Photography Awards 2016

Фотограф року Ашгар Хамеш і серія "Вогонь ненависті". Asghar Khamseh/Sony World Photography Awards 2016

Переможці у 14 номінаціях походять з 10 країн світу. Вперше за історію конкурсу один учасник одержав одразу дві нагороди.

Це канадський фотожурналіст Кевін Фреєр. Він одержав головний приз у категорії "Люди" за свою серію "Кочове життя під загрозою", відзняту на Тибетському плато.

Тибетські кочівники зі своїм традиційним способом життя стикаються з багатьма проблемами: з політичним тиском, примусовим переселенням з боку уряду, зміною клімату Китаю і швидкою модернізацією, розповідає IBT Times.

Кевін Фреєр, Кочове життя, головна нагорода у категорії "Люди". Kevin Frayer/Sony World Photography Awards 2016

Кевін Фреєр, Кочове життя, головна нагорода у категорії "Люди". Kevin Frayer/Sony World Photography Awards 2016

Друга нагорода Кевіна Фреєра — категорія "Навколишнє середовище". Цього разу нагороду взяла серія "Мисливці з орлами у Східному Китаї".

Кевін Фреєр, "Навколишнє середовище", Kevin Frayer/Sony World Photography Awards 2016

У категорії "Буденне життя" переміг норвежець Еспен Расмуссен (Espen Rasmussen), знімки серії "Прокляття вугіллям" про міста Західної Вірджинії, у яких немає інших заробітків, окрім вугільних шахт.

Espen Rasmussen/Sony World Photography Awards 2016

У номінації "Поточні проблеми" нагороду одержав Ангелос Цорзініс (Angelos Tzortzinis) з Греції із серією про мігрантів під назвою "У пошуках європейської мрії".

Angelos Tzortzinis/Sony World Photography Awards 2016

У номінації "Архітектура" переможцем стала Амелі Лабурдет (Ameli Labourdette), Франція, зі знімками "Імперія пилу". Фото були зроблені на Півдні Італії, де криза змусила людей лишити недобудованими багато об'єктів.

Amélie Labourdette/Sony World Photography Awards 2016

Amélie Labourdette/Sony World Photography Awards 2016

Концептуальна категорія, переможець: Жюльєн Мове (Julien Mauve), Франція, серія "Вітання з Марсу".

Julien Mauve/Sony World Photography Awards 2016

Julien Mauve/Sony World Photography Awards 2016

У категорії "Портрети" переміг Марселло Бонфанті (Marcello Bonfanti), Італія, з фотографіями жертв, які вижили під час епідемії Еболи.

Ця жінка та її 1-річний син пережили Еболу, однак втратили чоловіка і тітку. Marcello Bonfanti/Sony World Photography Awards 2016

25-річна жінка з Сієрра-Леоне вилікувалася від Еболи, однак родина розцінила її зцілення як знак демонічного і не прийняла її додому. Marcello Bonfanti/Sony World Photography Awards 2016
Міжнародна премія Всесвітньої організації фотографів (WPO) відома під назвою Sony World Photography Awards. Цього року на конкурс надіслали рекордну кількість фотографій з усього світу – понад 230 тисяч.

Фотомитці зі 186 країн змагалися за перші місця у професійній, відкритій та молодій категоріях.

Раніше премія оголосила переможців у національній категорії.

Реклама:

Головне сьогодні