Джоан Роулінг входить у трійку найбільш оплачуваних письменників 2016 року

— 8 серпня 2016, 13:55

Рейтинг найоплачуваніших письменників оприлюднив Forbes.

Найбільше доходів від письма 2016 року отримав автор серії романів про інспектора Алекса Кроса та 4 романів про детектива Майкла Беннета Джеймс Паттерсон. Він заробив 95 мільйонів доларів.

На другій сходинці – автор бестселера "Щоденник слабака" ("Diary of a Wimpy Kid") Джефф Кінні, на рахунку якого 19,5 мільйонів доларів.

"Я написав перший "Щоденник слабака" для дорослих", – розповідає Кінні.

Forbes визнав його найперспективнішим дитячим письменником року.

"Я увесь час думав, що пишу комікси для дорослих. А потім мій видавець сказав, що насправді ці історії – для дітей. Якщо не старатися писати саме для них – більше шщансів отимати дитяче схвалення", – поділився письменник.

Трійку лідерів замикає авторка "Гаррі Поттера" Джоан Роулінг. Попри те, що остання книга "Гаррі Поттер і прокляте дитя" з'явилася на полицях британських книгарень лише 31 липня, письменниця за останні 12 місяців заробила19 мільйонів доларів.

[L]Джеймс Патерсон очолює список найуспішніших письменників уже третій рік поспіль.

Четверте місце дісталося Джону Грішему (18 мільйонів) – американському автору "юридичних трилерів", неодноразово екранізованих у Голлівуді ("Час вбивати", "Фірма" та інші).

За ним іде автор більш ніж 200 творів Стівен Кінг. На 6 й 7 місцях – авторки Нора Робертс і Даніела Стіл, яким вдалося заробити по 15 мільйонів доларів.

Восьму сходинку посідає письменниця Е. Л. Джеймс, яка стала відомою завдяки книгам і фільму "П’ятдесят відтінків сірого".

Новачком рейтингу стала Пола Хокінз, яку читачі впізнають за романом "Дівчина у потязі", за нею слідують Джон Грін з екранізованим текстом "Винні зірки" й 27-річна авторка Вероніка Рот ("Дивергент"). Вони заробили по 10 мільйонів доларів.

На півмільйона менше заробили відомий за "Кодом да Вінчі" Ден Браун і Джордж Мартін ("Пісня льоду і вогню").

Разом молоді й давно відомі письменники заробили понад 269 мільйонів доларів протягом останніх 12 місяців.

Реклама:

Головне сьогодні