Вересень сучасної академічної музики. У Києві пройде фестиваль "Точки дотику"

— 2 вересня 2016, 10:00

Протягом вересня та початку жовтня на 6 концертних майданчиках Києва відбудеться фестиваль сучасної академічної музики KCMD:TOUCHPOINTS / ТОЧКИ ДОТИКУ — проект платформи Kyiv Contemporary Music Days, що складатиметься з 9 івентів: майстер-класів, лекцій та концертів нової музики та реалізується у партнерстві з ІЗОЛЯЦІЯ та Goethe Institut.

ТОЧКИ ДОТИКУ включатимуть 6 концертів, зокрема концерт з оркестром в Мистецькому Арсеналі 22 вересня, майстеркласи та лекції. Концептуальна програма буде доповнена вагомою міжнародною складовою.

Фестиваль матиме дві кульмінації: електроакустичний концерт композитора Jaime Reis (Португалія), що відбудеться 10 вересня в Ізоляції (Набережно-Лугова, 8) та концерт Armonia Ludus Orchestra й солістів зі Швейцарії та Австрії, що відбудеться 22 вересня о 20:00 у НКММК "Мистецький Арсенал".

На другому концерті українські слухачі вперше почують легендарний концерт для скрипки з оркестром класика ХХ століття Дьордя Лігеті. Партію скрипки соло виконуватиме Джунія Макіно (Японія-Швейцарія), учасник Internationale Ensemble Modern Akademie — одного з найліпших європейських ансамблів сучасної академічної музики.

5 вересня о 10:00 в приміщенні конференц-зали Goethe Institut (Волоська, 12/4, четвертий поверх) відбудеться прес-конференція за участі організаторів фестивалю, а також композитора Жайме Рейш (Португалія) та композиторів-учасників фестивалю: Adrian Laugsch (Польща-Німеччина), Antonii Baryshevskiy (Україна), Argyro Koliogiorgi (Греція), Artem Mironov (Україна), Boris Loginov (Україна), Carmen Ho (Великобританія), Dmitry Schukin (Росія), Frej Wedlund (Швеція), Nastya Belitskaya (Україна), Simone Castellan (Італія), Tao Li (Китай/США), Yevhen Orlov (Україна).

KCMD:TOUCHPOINTS проходить за підтримки Французького Інституту в Україні, Посольства Угорської Республіки в Україні та Balassi Institut.

З інформацією про всі події фестивалю можна ознайомитись на сайті проекту: kecmp.eu

Реклама:

Головне сьогодні