Тест

#слухайукраїнське. Флешмоб на підтримку нашої музики підхопили відомі українці

"Я ніколи такого не робила, але сьогодні хочу оголосити флеш-моб. Тут в ФБ. На вашу улюблену українську пісню. Бо саме сьогодні починає діяти наш закон, і від сьогодні кожна четверта пісня в радіоефірі має бути українською. Я сподіваюся, що до цього флешмобу прєднається і Президент Петро Порошенко, і перша Леді, яка завжди підтримує такі проекти, і Арсеній Яценюк, і Олександр Турчинов, і Володимир Гройсман, і Олег Ляшко, і Юлія Тимошенко і Оксана Сироїд і багато інших... Бо українська культура – це те, що об'єднує нас всіх", – написала на Facebook Сюмар.

До свого посту вона додала пісню Сестер Тельнюк та Kozak System "Повертайся живим".

Флешмоб підтримав і президент України Петро Порошенко, поширивши пісню "Веселі, брате, часи настали" у виконанні гурту "Океан Ельзи".

"Маємо зробити так, щоб української пісні було якнайбільше – на радіо, на телебаченні і, звичайно, в соціальних мережах також", – зазначив він.

Окремо долучилася Адміністрація глави держави із піснею Dakh Daughters "Rozy/Dondass".

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вибрав для флешмобу композицію групи ТІК "Люби ти Україну!"

Перший віце-спікер Ірина Геращенко, представниця України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко написала, що "її настрОю і нАстрою відповідає, звичайно, "Лєнта за лєнтою".

Депутат Єгор Соболєв висловив шану тим радіостанціям, які почали виконувати закон ще до набуття ним чинності сьогодні та виклав пісню Плач Єремії "Вона".

Голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович також долучився до флешмобу.

"Тепер їх буде більше!", – наголосив В'ятрович.

Екс-прем'єр Арсеній Яценюк також не втратив можливості долучитися до акції #слухайукраїнське. Його пісня – "Без бою" Океану Ельзи.

А колишній очільник НТКУ Зураб Аласанія запропонував усім дослухатися, як "вивертає душу" виконання Мар'яни Садовської.

8 листопада вступив у дію закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо частки музичних творів державною мовою у програмах телерадіоорганізацій". Відтепер Обсяг пісень українською мовою має становити не менше, ніж 25%, а ведення передач українською – не менше 50%.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення пояснила, як буде здійснюватися нагляд за виконанням мовниками норм та вимог щодо квот на україномовний продукт.

Раніше йшлося, що українські радіокомпанії підписали меморандум про застосування вимог законодавства щодо обсягу пісень та ведення передач державною мовою.

Президент Петро Порошенко підписав закон № 1421-VIII "Про внесення змін до деяких законів України щодо частки музичних творів державною мовою у програмах телерадіоорганізацій", який встановлює квоти для україномовних пісень в ефірі українських телерадіоорганізацій.