На ВВС One стартував 4-й сезон серіалу "Шерлок"

— 2 січня 2017, 16:44

1 січня на каналі ВВС One відбулася прем'єра четвертого сезону "Шерлока" – серіалу про славетного детектива, який у виконанні актора Бенедикта Камбербетча став справжньою рольовою моделлю сучасності.

Телевізійні рейтинги свідчать, що в неділю перший епізод подивилися понад 8 мільйонів глядачів – більшу аудиторію в Британії зібрала лише трансляція святкових феєрверків (11,6 млн). Другу й третю серії покажуть 8 і 15 січня відповідно.

Відомі літературні першоджерела сезону, що традиційно складається з трьох серій. Так, назва першого епізоду "Шість Тетчер" (The Six Thatchers) відсилає до оповідання "Шість Наполеонів" – оповіді про таємничі злочини, в кожному з яких фігурує дешевий гіпсовий бюст французького імператора.

Фото: latintimes.com

Епізод "Брехливий (або лежачий?) детектив" (Lying Detective) перегукується з розповіддю "Шерлок Холмс при смерті" (The Adventure of the Dying Detective), в якому детектив прикутий до ліжка екзотичною східної хворобою.

А назва третьої серії натякає, що продовження може не бути, а герою не оминути лиха (в третьому сезоні остання серія також називалася "Його прощальна обітниця"). Епізод "The Final Problem" – скорочений варіант "Останньої справи Холмса" (The Adventure of The Final Problem), в якому, власне, герой і зустрівся з лиходієм на Рейхенбахському водоспаді.

Нечисленні глядачі, які вже подивилися всі нові серії "Шерлока", обережно попереджають, що це найбільш напружений і страшний сезон, тому варто заздалегідь готувати хустинки і заспокійливе.

Автори шоу добряче постаралися шокувати фанатів серіалу в перший день 2017 року. Подейкують, що в серіалі мають спрацювати натяки на повернення Моріарті, а ще має з’явитися новий лиходій у виконанні Тобі Джонса – в книгах Конан Дойла цей персонаж майже відправив Шерлока на той світ.

Також з тізерів і трейлерів відомо, що актор Том Хіддлстон може виявитися третім з братів Холмсів, а в Джона і Мері народиться дочка.

І, насамкінець, хороша новина: хоча Бенедикт Камбербетч говорив про завершення серіалу "Шерлок", актор уже підтвердив свою згоду зіграти в п'ятому сезоні. А ось участь Мартіна Фрімена поки що лишається під сумнівом.

Реклама:

Головне сьогодні