Перевидання «Майн Кампф» стало бестселером у Німеччині

— 3 січня 2017, 18:13

Протягом 2016-го року відвідувачі німецьких книгарень розкупили понад 85 тис. копій перевидання книги-маніфесту Адольфа Гітлера.

Наклад "Майн Кампф" (Mein Kampf), який було випущено вперше після 70-річної заборони, за 12 місяців додруковували шість разів, повідомляє The Guardian із посиланням на Інститут сучасної історії, що в Мюнхені.

Німецьке видання із коментарями. Фото theguardian.com, Christof Stache/AFP

Книга, яка заклала основи німецького націонал-соціалізму, була вперше опублікована 1925-го року. Тоді протягом короткого періоду було надруковано близько 12,5 млн копій цієї праці. 1936-го року держава навіть дарувала видання усім молодятам.

Від завершення Другої світової війни і до 2015-го права на книгу належали Федеральній землі Баварія. Користуючись цим правом, держава забороняла перевидавати маніфест у Німеччині.

[L]1 січня 2016-го "Майн Кампф" із критичними коментарями видав мюнхенський Інститут сучасної історії. Планувалося, що наклад становитиме 4 тис. екземплярів. Однак через високий попит контраверсійну працю довелося додруковувати.

Вже навесні 2016-го книга потрапила до списку бестселерів журналу Der Speigel.

Нагадаємо, в Україні "Майн Кампф" визнано книгою, що не відповідає вимогам законодавства України у сфері захисту суспільної моралі.

Реклама:

Головне сьогодні