Кінокритики визначили фаворитів премії Золотий глобус - 2017

— 6 січня 2017, 12:16

У ніч з 8 на 9 січня Голлівудська асоціація іноземної преси назве лауреатів премії Золотий глобус – 2017, однієї із найпрестижніх у кіносвіті.

Фаворитом за кількістю номінацій став мюзикл Деміена Шазелла "Ла-Ла Ленд". Стрічка про кохання джазового музиканта та дівчини, що мріє про акторську кар’єру, фігурує у семи категоріях, у тому числі – в ключових.

Кадр із фільму "Ла-Ла Ленд"

Саме цій картині переважна більшість критиків авторитетних видань прогнозує перемогу в номінації "Найкраща фільм (комедія або мюзикл)", повідомляє сайт GoldDerby.

Конкурентами картини стали супергеройський бойовик "Дедпул", трагікомедія "Жінки ХХ століття" про американські 1970-ті, байопік "Флоранс Фостер Дженкінз", а також стрічка "Sing Street" про британські 1980-ті.

"Місячне світла" Баррі Дженкінса

На другому місці за кількістю номінацій – драма "Місячне світло" Баррі Дженкінза. Фільм змагатиметься за нагороди у шести категоріях, серед них – "Найкращий фільм (драма)". Однак перемогу у цій номінації критики прогнозують "Манчестеру біля моря".

Також у цій категорії змагатимуться військова драма Мела Гібсона "З міркувань совісті", драма "Лев" про хлопця в пошуках втраченої сім’ї, а ще кримінальна драма "Будь-якою ціною".

Найкращим режисером, на думку критиків, стане автор "Ла-Ла Ленд" Шазелл. Частина експертів віддає перевагу Гібсону. Також на нагороду номіновані Том Форд ("Нічні звірі"), Баррі Дженкінз ("Місячне світло") і Кеннет Лонерган ("Манчестер біля моря").

"Манчестер біля моря"

Найкращим актором драми може стати Кейсі Аффлек ("Манчестер біля моря"), вважають критики. Також в цій категорії номіновані Джоел Едгертон ("Лавінг"), Ендрю Гарфілд ("З міркувань совісті"), Вігго Мортенсен ("Капітан Фантастік") і Дензел Вашингтон ("Паркани").

[L]Перемогу в номінації "Найкращий актор в комедії чи мюзиклі" прогнозують Раяну Гослінгу ("Ла-Ла Ленд"). Також номіновані Колін Фаррелл ("Лобстер"), Г’ю Грант ("Флоранс Фостер Дженкінз"), Джона Гілл ("Хлопці зі стволами"), Раян Рейнолдз ("Дедпул").

Найкращою драматичною актрисою має стати, за версією критиків, Наталі Портман. Вона зіграла Жаклін Кеннеді у фільмі "Джекі". Її конкурентками стали Емі Адамс ("Прибуття"), Джессіка Честейн ("Міс Слоан"), Ізабель Юппер ("Вона") і Рут Негга ("Лавінг").

Найкращою комедійною актрисою вірогідно стане Ема Стоун за роль в "Ла-Ла Ленд". Конкуренцію їй складуть Меріл Стріп ("Флоранс Фостер Дженкінз"), Хейлі Стейнфілд ("Майже 17"), Лілі Коллінз ("Правила не застосовуються") і Аннетт Бенінг ("Жінки ХХ століття").

Наталі Портман в ролі Жаклін Кеннеді

І нарешті найкращим мультфільмом, за версією західних критиків, журі має обрати "Зоотрополіс". Також на нагороду претендують анімаційні картини "Кубо і легенда самурая", "Ваяна", "Співай" і "Життя кабачка".

Реклама:

Головне сьогодні