Скульптор Аніш Капур віддасть на допомогу біженцям премію в $1 мільйон

— 6 лютого 2017, 15:44

Всесвітньовідомий британсько-індійський скульптор Аніш Капур став цьогорічним лауреатом "єврейського Нобеля", почесної премії "Genesis" у 1 мільйон доларів. Усі гроші митець передасть на допомогу біженцям.

Аніш Капур передасть мільйон доларів на допомогу біженцям. Фото з Twitter The Genesiss Prize

Автор чиказьких "Хмарних воріт" повідомив про це в своїй заяві, засудивши "огидну" політику урядів по відношенню до тих, хто змушений залишити батьківщину, рятуючись від війни або переслідувань.

Про це пише The Guardian.[L]

"Я – митець, не політик, і я відчуваю, що мушу виступити проти байдужості до страждань інших. Сьогодні в світі є понад 60 мільйонів біженців – і, незалежно від географії переселень, криза біженців тут, на вашому порозі", - сказав Капур.

"Втрата свого дому, своєї землі, свого відчуття приналежності, це ошелешує. Усе, що лишається людині – це її власне тіло. Скільки часу мине – для багатьох – перш ніж вони втратять навіть це?", - додав скульптор.

Як відомо, Аніш Капур народився в Мумбаї. Його батько – індієць, а мати – єврейсько-іракського походження.

Капур, зокрема, є автором меморіалу в пам'ять про жертв Голокосту в Ліберальній синагозі Лондона та проекту "70 свічок" на честь 70-річчя звільнення концтабору Аушвіц.

Реклама:

Головне сьогодні