6 документальних фільмів про те, як любити своє місто. ВІДЕО

Що спільного між клеєм ПВА, крокодилом-втікачем та Луганським медуніверситетом? Про це йтиметься у фільмах від лабораторії "MyStreetFilms-Рубіж", які покажуть на цьогорічному фестивалі кіно та урбаністики "86". Він відбудеться у Славутичі 28 квітня – 2 травня.

[L]Конкурс-лабораторія "MyStreetFilms-Рубіж" відвідав Донеччину та Луганщину, аби дати можливість місцевим журналістам, активістам, громадським діячам і просто фантазерам розповісти кіноісторію про свою вулицю, свого сусіда, своє місто.

Згідно із задумом організаторів конкурсу, створення та показ таких фільмів допоможе подолати рубежі та зробити ближчими історії звичайних людей, які розчинилися в інформаційному полі через засилля "терористів", "бойовиків", "загроз", "обстрілів".

Поки робота над стрічками кипить, фестиваль "86" спільно з УП.Культура пропонує переглянути підбірку фільмів "MyStreetFilmsUkraine" попередніх років.

НАЙКРАЩА РАЙОННА ГАЗЕТА УКРАЇНИ

Бершадь, 15’

Режисер: Вікторія Сидоренко

Сторінки районної газети відкривають лише маленьку частину життя міста та його мешканців. Адже газети мовчать про справжнє життя звичайних людей. Фільм показує приховану сторону роботи редакції та історії, які ніколи не потрапляють на шпальти.

ЛУГАНСЬК – КИЇВ

Київ, 8’

Режисер: Олена Панченко

Між Києвом та Луганськом 668 кілометрів, 415 миль, 154 години пішки, десятки міст, КПВВ, озброєні люди, снаряди, що не розірвалися, жодного поїзда та сотні людських доль. Про це відеоісторія Олени Панченко.

ТАМ ЗНИЗУ ТИХО

Київ, 20’

Режисер: Ксенія Марченко

Метро – фабрика поспіху для пасажирів. Над створенням ритму цілодобово працюють тисячі людей. Про що думає контролерка ескалатора у скляній буді під час години-пік? Якими бачать касирки пасажирів через вікно свого окремого світу, прикрашеного вазонами? Що втрачає працівниця метро в маленькій кімнаті зі знайденими речами?

КОЛИШНІ

Київ, 12’

Режисери: Олена Москальчук, Дмитро Бурко

Книжковий ринок Петрівка – місце, куди зносять старі, непотрібні книжки. Продавці ринку – люди "старого загартування", які досі сприймають книгу як своєрідну валюту.

ВІКНО НАВПРОТИ

Київ, 15’

Режисер: Юрій Юдін

"Чотири місяці тому я помітив, що вікно напроти мого будинку світиться вдень, увечері, вночі й уранці. Й світло в ньому ніколи не згасає. Так починалася історія першого й дуже важливого для мене фільму", говорить режисер Юрій Юдін.

ПРОСПЕКТ НАУКИ

Київ, 9’

Режисер: Євген Савватєєв

У Києві на проспекті Науки оселився ромський табір. Коли батьки працюють, діти мають ходити до школи. Саме тому група волонтерів організувала для дітей уроки. Серед найактивніших учнів Клавдія, яка вчиться сама і допомагає друзям.

Фестиваль 86, для УП.Культура

Реклама:

Головне сьогодні