Дикий південь. Ексклюзивний онлайн-показ фільму "Українські шерифи"

Дикий південь. Ексклюзивний онлайн-показ фільму Українські шерифи

Із 24 по 31 березня у Києві відбудеться XIV Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Його програма складатиметься із десятків стрічок від українських та закордонних режисерів.

УП.Культура розповідає про найцікавіші українські стрічки, на які варто звернути увагу. Та влаштовує ексклюзивний онлайн-показ однієї із найяскравіших вітчизняних документалок – "Українські шерифи" Романа Бондарчука.

Фільм надано компанією Артахус Трафік. Він буде доступний для перегляду лише протягом одного вікенду – 18-19 березня.

Ukrainian Sheriffs (ENG version) from VFS FILMS on Vimeo.

В українській конкурсній програмі цьогорічного Docudays 13 короткометражних картин. Три з них присвячені темі декомунізації, що триває в країні.

"Ленінопад" режисери Світлани Шимко розповідає про прощання із радянською епохою.

"Комуналка" від колективу з шести режисерів на чолі з Андрієм Приймаченко показує декомунізацію як зміну психології та сприйняття простору навколо. Знятий в Одесі фільм показує прощання з комунізмом як прощання з інертністю та байдужістю.

Кадр з фільму "Комуналка"

"Живі й нескорені", над яким також працювала команда з шести режисерів, – історія про два протилежні за ідеологією хори, що діють у місті Червоноград на Львівщині.

Хор російської общини "Жива пам’ять" та співочу чоту націоналістів ОУН-УПА "Нескорені" об’єднує лише спільний майданчик для репетицій – Червоноградський народний дім.

Кадр із фільму "Живи й нескорені"

Також до українського конкурсу Docudays увійшла стрічка харківського художника Миколи Рідного. Учасник Вінеційської бієнале представить фільм "Сірі коні". В його основі історія українського анархіста Івана Крупського, однак дія розгортається в сучасній Україні навколо сучасних анархістів.

Дизайнерка і фотографиня Юлія Аппен візьме участь у конкурсі з картиною "Між іншим" про життя українських емігранток в Європі.

Випускниця університету імені Карпенка-Карого Анастасія Максимчук зняла історію про протистояння захисника тварин та доґхантера. У результаті вийшов фільм "Укриття".

Кадр з фільму "Укриття"

Лєра Мельниченко та Олександр Ганц досліджували Дніпровський метрополітен, один із найкоротших у світі (фільм "Метро"). Одеситка Олександра Чупріна зробила головним героєм своєї стрічки "Щоденник" 14-річного Дениса, який більш за все на світі захоплюється грою в DOTA.

Крім конкурсної програми на Docudays відбудуться спеціальні покази картин визнаних українських майстрів документалістики. Середи них нова стрічка Сергія Буковського "Головна роль". Це особиста історія про маму режисера – акторку Ніну Антонову.

Кадр з фільму "Головна роль"

[L]У програмі Docu/Юність, де традиційно демонструють фільми для дітей та підлітків, покажіть історію Романа Бондарчука "Dixie Land". Ця стрічка про дитячий джаз-бенд, що існує на березі Чорного моря.

Показ фільму "Українські шерифи" Бондарчука також свого часу відбувся на кінофестивалі Docudays. Це історія про двох чоловіків, які беруть на себе охорону правопорядку в рідному селищі на півдні України.

2015-го фільм отримав Спеціальний приз журі за повнометражний документальний фільм на Міжнародному фестивалі документального кіно в Амстердамі (IDFA).

Кадр із фільму "Українські шерифи"

УП.Культура

Реклама:

Головне сьогодні