Альбом проекту за участі Жадана "роздІловІ" опублікували онлайн

— 7 березня 2017, 09:50

Платівка має назву "роздІловІ: Щастя не оминеш" і містить 31 композицію. Вона поєднує поезію та голос Сергія Жадана, музику білоруського акордеоніста Олексія Ворсоби та мультиінструменталіста Влада Креймера.

Авторкою візуалізації стала художниця Оля Михайлюк, якій також належить ідея проекту, історія якого розпочалася у 2012-му.

"Звісно, "роздІловІ" – проект живий, він твориться щоразу по-новому, що й робить його унікальним, – говорить Жадан. – Але, разом із тим, проект існує вже тривалий час і має свої усталені обриси, зокрема музичні".

Розміщенню альбому у вільному доступі для прослуховування та скачування передував всеукраїнський тур. Він розпочався в місті Щастя, що на Луганщині, і закінчився 1 березня у Львові.

[L]Видання і тур підтримали 84 доброчинці, які долучилися до краудфандингової кампанії.

"Це самодостатній матеріал, який містить у собі все, що потрібно справжній музиці – щемкість, гіркоту, пронизливість і надію. Тепер у цьому можна буде переконатись, просто увімкнувши запис", – каже Жадан.

За словами учасників, до першого альбому увійшов не увесь напрацьований матеріал. Крім того, під час гастролей почали народжуватися нові композиції.

Тож вже під час туру постало питання про підготовку наступного альбому.

Реклама:

Головне сьогодні