Зміст книг, завезених із держави-агресора, оцінюватимуть експерти

— 28 квітня 2017, 11:41

Держкомтелерадіо розробив рекомендації рецензування видань, які ввозитимуться з території держави-агресора.

Держкомтелерадіо розробив рекомендації рецензування видань, які ввозитимуться з території держави-агресора. Фото radub85/Depositphotos

Для того, щоб отримати дозвіл на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена на території держави-агресора чи тимчасово окупованої території України, потрібно подати рецензію щодо оцінки змісту видання, йдеться на сайті Держкомтелерадіо.

[L]Це положення регулюється статтею 28 Закону України "Про видавничу справу".

Відомство затвердило рекомендації з підготовки рецензій для оцінки змісту видання, яке ввозиться з території держави-агресора в Україну.

Рецензування видань можуть виконувати фахівці, які є членами всеукраїнських творчих спілок, науковими, науково-педагогічними працівниками вищих навчальних закладів, наукових установ Національної академії наук України та національних галузевих академій наук.

Рецензування видання полягає в неупередженому критичному розгляді його змісту та наданні висновків щодо його відповідності або невідповідності Критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України.

Рецензія складається державною мовою в стислій формі та має бути скріплена підписом рецензента та печаткою установи (організації), у якій він працює, а також засвідчена підписом власника прав на видання.

Для збільшення натисніть на зображення
Реклама:

Головне сьогодні