Віртуальну скульптуру Кунса розмалювали онлайн-вандали. ФОТО

— 10 жовтня 2017, 11:04

Користувачі соцмережі Snapchat віднедавна можуть прийти у Центральний парк в Нью-Йорку, Марсове поле в Парижі або Гайд-парк в Лондоні та подивитися на скульптури Джеффа Кунса.

Їх не можна побачити "неозброєним оком", доведеться запустити додаток і подивитися на витвори мистецтва у віртуальній реальності, йдеться на Тechcrunch.

У Центральному парку в Нью-Йорку розташувалася скульптура "Собака з повітряних куль".

Але ненадовго – за кілька днів нью-йоркські дизайнери розмалювали віртуальну скульптуру віртуальними графіті.

Автор написів Себастьян Ерразуріс розповів, що він із колегами ніяк не зашкодив соцмережі Snapchat. Він вважає, що не можна розміщувати у публічному просторі усе, що заманеться.

[L]"Центральний парк належить мешканцям Нью-Йорка, чому тоді корпорації можуть безкоштовно виставляти координати GPS? Ми знаємо, що вони заробляють гроші на оренді GPS-майданчиків і потім бомбардують нас рекламою", – розповів Ерразуріс.

Тому автори віртуальних графіті відтворили "Собаку з повітряних куль" у графічному редакторі, а потім додали розписів.

Команда пішла на цей крок для того, щоб оголосити – компанії повинні платити оренду, коли розміщують об'єкти у цифровому просторі міста. Так само, як це відбувається у дійсності.

Раніше українські митцізаявляли, що "Балерина, що сидить" Джеффа Кунсаплагіат української фарфористки Оксани Жникруп.

Пізніше стало відомо, що майже 14-ти метрова скульптура Кунса, розташована поблизу Рокфеллер-Центру в Нью-Йорку, є законною копією фарфорової статуетки "Балерина Лєночка" української майстрині.

Реклама:

Головне сьогодні