Українсько-італійська комедія "Ізі" отримала гран-прі фестивалю Annecy Cinéma Italien

— 2 жовтня 2017, 13:30

Українсько-італійський комедійний фільм "Ізі", знятий режисером Андреа Маньяні, отримав гран-прі 35-го Annecy Cinéma Italien – найбільшого фестивалю італійського кіно за межами Італії.

Про це повідомляє Держкіно України.

У випуску фестивальної газети, присвяченої лауреатам фестивалю, йдеться: "Ізі" – ідеальний приклад проголошених фестивалем програмних цілей. Веселий "роуд-муві", шлях якого веде з Італії до України, насамперед про відкриття самого себе через зустріч з іншою культурою. Таким чином, Ґран-прі журі визначає за авторами оригінальність та виняткову уяву в підході до серйозної теми".

Кадр із фільму. Фото kinoukraine.com

Разом з нагородою, лауреати гран-прі фестивалю обов’язково потрапляють в широкий прокат у Франції.

[L]31 серпня "Ізі" вийшов у прокат в Італії, а з 14 вересня — і в український прокат.

Фільм розповідає про пригоди в українських Карпатах депресивного 40-річного італійця, який колись був успішним автогонщиком і красенем.

Бюджет фільму становить 1,2 млн євро. Із них 58% – внесок української сторони. У картині знімались українські актори, зокрема, Остап Ступка і Вероніка Шостак.

Перед цим стрічка була відібрана до участі у фестивалі класу "А" в Локарно, де актор Нікола Ночелла отримав приз незалежних швейцарських кінокритиків за найкращу чоловічу роль.

Картина також була показана на Бельгійському кінофестивалі в Остенді та Гельсінському міжнародному кінофестивалі.

Крім того, фільм запрошений до участі у ще 10 кінофестивалях.

Реклама:

Головне сьогодні