Троє українців потрапили до списку пошани Міжнародної ради дитячої книги IBBY

— 5 січня 2018, 13:47

Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги (The International Board on Books for Young People – IBBY) опублікувала список пошани – Honour List 2018.

"Маленький принц" ("А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА"). Фото ababahalamaha.com.ua

До переліку найвидатніших письменників, художників та перекладачів у галузі дитячої літератури зі всього світу потрапили троє українських авторів, йдеться на сайті "ВСЛ"

Письменника Володимира Рутківського відзначили за твір "Гості на мітлі" ("Видавництво Старого Лева"), художника Владислава Єрка – за ілюстрації до книги "Маленький принц" ("А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА"), Галину Кирпу – за переклад повісті Ульфа Старка "Диваки і зануди" ("Видавництво Старого Лева").

"Гості на мітлі" ("Видавництво Старого Лева"). Фото starylev.com.ua

Кожні два роки Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги IBBY створює перелік нещодавно виданих видатних книг для дітей, щоб відзначити найкращих письменників, художників та перекладачів з країн-членів IBBY.

"Диваки і зануди" ("Видавництво Старого Лева"). Фото starylev.com.ua

[L]Основна мета переліку, як і самої ради, – сприяти міжнародному порозумінню за допомогою дитячої літератури.

Найважливішими критеріями при виборі видань є те, щоб книга могла репрезентувати культуру своєї країни та підходила для публікації в інших державах.

Перелік буде представлятися протягом року на найбільших книжкових виставках світу, а колекції цих видань зберігатимуться у Міжнародній молодіжній бібліотеці в Мюнхені, Швейцарському інституті дитячих та юнацьких медіа в Цюріху, дослідницькій колекції у Братиславі, в токійській секції IBBY та у Бібліотеці Північно-західного університету в Еванстоні, штат Іллінойс.

Реклама:

Головне сьогодні