Секс-скандал у Голлівуді та протистояння Росії і США. Вручили Пулітцерівську премію-2018

— 17 квітня 2018, 10:55

Стали відомі переможці Пулітцерівської премії–2018. Серед матеріалів переможців – дописи про секс-скандал у Голлівуді та статті про втручання росіян у вибори США.

Медаль Пулітцерівської премії

У номінації "Громадянський обов'язок" перемогли The New York Times та The New Yorker за статті, що викривають скандал з сексуальними домаганнями американського кінопродюсера Харві Вайнштейна.

Автори матеріалу в The New York Times – Джоді Кантор та Меган Твохей, а у The New Yorker – Ронан Ферроу.

"Це вибухова, впливова журналістська роботу, що виявила сутність могутніх і багатих сексуальних хижаків", – вважає комісія Пулітцерівської премії.

У номінації "За висвітлення національної теми" перемогли The New York Times та The Washington Post за серію матеріалів про передбачуване втручання Росії у передвиборчу кампанію США.

"Широке використання джерел і невпинне освітлення в інтересах громадськості питань, які в значній мірі розширили розуміння втручання Росії у вибори 2016 року", – пишуть на сайті премії.

"За висвітлення міжнародної теми" приз отримали журналісти Reuters за висвітлення епізодів жорстоких вбивств, скоєних в ході війни з наркоманією у Філіппінах.

Фотожурналісти Reuters відзначені також премією у номінації "За репортажну фотографію" за серію "шокуючих знімків, що оповідають про насильство до біженців-рохінджа в М'янмі".

Фото Reuters

"За новинну фотографію" нагороджений Райан Келлі із The Daily Progress, який зробив жахаючу фотографію у момент атаки під час насилля у місті Шарлоттсвілле, штат Вірджинія.

Фото Райана Келлі

У номінації "За висвітлення екстрених/спеціальних новин" перемогла редакція газети The Press-Democrat із міста Санта-Роза, штат Каліфорнія за оперативне висвітлення лісових пожеж в околицях цього міста.

Вони в режимі реального часу та у подальших більш поглиблених матеріалах майстерно використали у своїх матеріалах такі інструменти, як фотографії, відео та платформи соціальних медіа, щоб забезпечити для чітачів чіткість інформації.

У номінації "За журналістське розслідування" переміг штат The Washington Post за цілеспрямоване та невпинне висвітлення подій, що змінили курс сенатської гонки у штаті Алабама.

У номінації "За аналітичний репортаж" переміг штат газети The Arizona Republic та USA Today Network за яскравий та своєчасний репортаж, у якому майстерно поєднується текст, відео, подкасти та віртуальна реальність для вивчення різних точок зору, труднощів та непередбачуваних наслідків виконання обов'язків Трампа у будування стіни уздовж кордону між США і Мексиною.

У номінації "За висвітлення місцевих новин" перемогла газета The Cincinnati Enquirer за проникливу розповідь та відеорепортаж впродовж тижня великої героїнової епідемії у Цинциннаті, місті в штаті Огайо. Журналістам вдалося показати, як смертельна залежність руйнувала сім'ї та громади.

"За висвітлення національної теми" нагороджені The New York Times та The Washington Post за серію матеріалів про передбачуване втручання Росії у передвиборчу кампанію США.

"Широке використання джерел і невпинне освітлення в інтересах громадськості питань, які в значній мірі розширили розуміння втручання Росії у вибори 2016 року", – пишуть на сайті премії.

Премією "За нарис" нагороджений репортер-фрілансер чоловічого журналу GQ Рейчел Кадзі Ганьшах за "незабутній портрет вбивці Далана Руфа". Журналіст використав мікс репортажу, роздумів від першої особи та аналізу вбивства дев'ятьох людей у церкві.

У номінації "За коментар" нагороджений Джон Арчибальд з Alabama Media Group за ліричний та сміливий коментар, який має національний резонанс у вивченні корумпованих політиків, захисті прав жінок та закликах проти лицемірства.

"За мистецьку критику" американського мистецтва нагороджений мистецтвознавець Джеррі Зальц.

У номінації "За редакційний коментар" перемогла Енді Домінік з The Des Moines Register за зрозуміле та об'єктивне дослідження наслідків приватизації державного управління Medicaid для бідних жителів Айови.

Письменник-фрілансер Джейк Гальперн та позаштатний карикатурист Майкл Слоан з The New York Times нагороджені у номінації "За карикатуру". Їм вдалося зобразити емоційно сильну серію матеріалів у графічній оповідній формі, яка фіксувала щоденну боротьбу реальної людини-біженця та її страху депортації.

Американський письменник Ендрю Шон Грір отримав премію за "музикальність" у номінації "Художня література".

"За найкращу драму" нагороджена Мартіна Майок, яка написала книгу "Ціна життя".

У номінації "За історичну книгу" нагороджений Джек Е. Девіс. Він написав "Залив: створення американського моря", у якій розкривається важлива екологічна історія Мексиканського заливу.

Керолайн Фрейзер отримала нагороду "За найкращу біографію" Лори Інглз Уайлдер, авторки книги "Меленький будинок у прерії".

"За поезію" отримав нагороду Франк Бідарт.

У номінації "За нехудожню літературу" переміг Джеймс Форман-молодший. Він написав книгу "Садити у тюрму своїх: злочинність і покарання в чорній Америці". У ній розглядаються історичні коріння сучасного кримінального правосуддя у США.

Вперше у категорії "За видатний музичний твір" переміг репер. Кендрік Ламар нагороджений за свій останній альбом "Damn". У ньому Ламару вдалося передати в своїй роботі всі труднощі життя сучасного афроамериканця.

Реклама:

Головне сьогодні