Про Сенцова під "Бумбокс". Білоруський театр вперше покаже в Україні нашумілу виставу

— 3 жовтня 2018, 11:35

У листопаді в Києві покажуть виставу Білоруського Вільного театру "Burning Doors", яка розповідає про трьох людей мистецтва, що опинилися у в'язниці: режисера Олега Сенцова, активістку і учасницю феміністського панк-гурту Pussy Riot Марію Альохіну та художника Петра Павленського.

Ініціатором показу "Burning Doors" в Києві став фронтмен гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк. Він з 2015 року співпрацює з театром. У виставі звучить музика гурту Бумбокс.

"Вистава про свободу і здоровий глузд, що сколихнула світ!" – зазначає Хливнюк.

Вистава націлена привернути увагу світової спільноти до політичних переслідувань у 21-му сторіччі.

"Що відбувається, коли тебе оголошують ворогом держави просто за те, що ти займаєшся мистецтвом? Куди подітися, коли влада придушує твоє головне право на вираження думок? І як вижити в одній з найжорстокіших тюремних систем в світі?

Цей новий продукт поєднує чуттєву театральність і фізичну силу, щоб пролити світло на тотальне придушення мистецьких свобод на прикладах реальних життєвих історій", – розповідають у театрі.

Білоруський Вільний Театр розпочав світові гастролі з "Burning Doors" восени 2016.

Саме з того часу по всьому світу разом із показом вистави була розгорнута громадська кампанія за звільнення політв’язнів та, зокрема, Олега Сенцова.

Видання The New York Times назвало "Burning Doors" третьою найбільшою театральною подією 2017-го року.

Білоруський вільний театр єдиний театр в Європі, діяльність якого забороняють владні структури його країни.

Саме тому Burning Doors спирається на особистий досвід політичного гніту та продовжує свою кампанію, щоб відстояти свободу творчості та права людини в усьому світі.

Прибуток від продажу квитків передадуть сім'ям політв'язнів. Вистава відбудеться 6 та 7 листопада в театрі імені Івана Франка.

Реклама:

Головне сьогодні