10 ідей для вечері з устрицями та вином – за 100 гривень

10 ідей для вечері з устрицями та вином – за 100 гривень

Існує стереотип, що смачно – це завжди дорого. Тим більше, якщо йдеться про вечерю в ресторані. Однак наразі набирає обертів популярний тренд smart casual: з’являються заклади, які пропонують делікатесну їжу за дуже привабливими цінами. Зазвичай такі ресторани працюють з великим потоком гостей та економлять на інших витратах: відмовляються від інвестицій в розкішний інтер’єр або від роботи офіціантів і пропонують самообслуговування.

Разом з Сім’єю ресторанів Дмитра Борисова ми підготували 10 варіантів незвичної вечері, яка буде коштувати менше 100 гривень. І ні, там не буде локшини швидкого приготування чи розігрітих котлет: натомість вас чекатимуть устриці, мідії, стейки з тунця та інші делікатеси.

1

Казанок мідій у вершковому соусі та келих Prosecco

Mushlya Bar – це мережа барів зі свіжими демократичними морепродуктами. Одна з ключових страв тут – мідії. Їх подають у казанках – в соусі та з багетом. Їсти пропонують руками: для цього видають спеціальні рукавички. Казанок мідій у вершковому соусі коштує 49 гривень, в кокосовому з карі – 59 гривень. Келих Prosecco тут запропонують за 49 гривень.

Де куштувати: Mushlya Bar на Хрещатику, біля метро "Контрактова" та "Арсенальна", в ТРЦ Globus

2

Червона ікра та вино

Це не повноцінна вечеря, а радше делікатесний перекус. В Mushlya Café є цілий кав’яр-бар – тут подають кілька видів свіжої ікри за дуже приємними цінами. Наприклад, баночка кав’яру лосося подається з багером, фермерським маслом та маринованою цибулею. Коштує 69 гривень. І ще за 39 можна замовити келих вина або сидру.

Де куштувати: Mushlya Café на Великій Васильківській

3

Порція каракатиць або тигрових креветок з картоплею та салатом та напій

В тому ж місці за 79 гривень можна замовити порцію каракатиць, кальмарів або диких аргентинських креветок на грилі – з картопляними діпами, міксом салатів, різними овочами та соусом світ-чилі. Це повноцінна дуже поживна страва. І традиційно за 39 гривень тут наливають келих вина.

Де куштувати: Mushlya Café на Великій Васильківській

4

Плато морських делікатесів та пляшка вина – для компанії

Якщо хочеться всього й відразу, ідеальний варіант – зібратися на вечерю компанією з 3-4 друзів. Наприклад, заплативши всього 259 гривень в Mushlya Café, можна замовити ціле плато делікатесів: устриці та різноманітні соуси, білоногі креветки, морські равлики-булоти, тартари з лосося, дорадо й тунця з авокадо та трюфелем. За 169 – взяти пляшку вермута або вина. Заплатити за кожного по 100 гривень і скуштувати кілька нових страв.

Де куштувати: Mushlya Café на Великій Васильківській

5

Устриця, сидр та хот-дог

"Білий Налив" - це популярна мережа барів, в яких будь-яка позиція в меню коштує лише 29 гривень. Тож, наприклад, тут можна замовити устрицю, келих сидру та класичний або вегетаріанський хот-дог і заплатити за все 87 гривень.

Де куштувати: сидерії "Білий Налив" працюють в Києві, Львові, Харкові, Одесі, Сумах, Вінниці, Луцьку та Кропивницькому

6

Сет ролів "Філадельфія"

Philadelphia Roll&Bowl спеціалізується на ролах в американському стилі, боулах та авокадо-салатах. Одна з найгарячіших пропозицій формату – 4 роли "Філадельфія" з лососем, тунцем, вугрем і тигровими креветками – за 399 гривень. Можна сміливо замовляти на чотирьох.

Де куштувати: в Philadelphia Roll&Bowl на Шота Руставелі або безкоштовно замовити доставку додому

7

Сендвіч зі стейком з тунця та келих сидру

"Канапка-бар" - затишне нео-бістро на Андріївському узвозі. Тут за єдиною ціною – 69 гривень – пропонують пінци на одного, surf&turf-бургери з креветками та яловичиною та сендвічі зі стейком з тунця та соусом тартар. За 39 гривень наливають келих сидру, вина або настоянки.

Де куштувати: Канапка-бар на Андріївському узвозі

8

Біляш, пончик, шаурма

Добре, це не про морепродукти. Радше про guilty pleasure й ностальгічні смаки. Але ж величезна шаурма з птицею та свіжими овочами (49 гривень), біляш з соковитим м’ясом (29 гривень) та ціла порція пончиків наче з дитинства (19 гривень) – непоганий варіант для дуже ситного обіду або вечерю. Тим паче в яскравому неоновому закладі в центрі міста.

Де куштувати: БПШ на площі Льва Толстого

9

Чорні вареники з судаком або запечений камамбер та медовуха

VarenykyNow.Ua – сучасний демократичний формат закладу нової української кухні. Тут подають карпаччо з сала з трюфелем, устриці з помідорним розсолом та паштет з печінки цесарки та фазана з прянощами і, звісно, безліч видів вареників. Радимо звернути увагу на чорні вареники з судаком (59 гривень) та цілу голівку запеченого в хлібі українського камамберу, який подається з ягідним соусом (69 гривень). За 19 гривень можна взяти келих міцної наливки – хріновухи або медовухи.

Де куштувати: VarenykyNow.Ua на площі Льва Толстого

10

Фрі-сет та пунш

Ще одна пропозиція для компанії з 3-4 друзів. За 99 гривень взяти велику порції хрумкої смаженої моцарели, цибулеві кільця, курячі нагетси та картопляні діпи з соусом. За 39 гривень замовити порцію гарячого пряного пуншу. Смакувати кожну мить осені.

Де куштувати: Dogz&Burgerz у Києві та Дніпрі

Головне сьогодні