Якими будуть візуальні тренди у 2020-му? ФОТО

Катерина Хорощак — 23 грудня 2019, 10:20

Приглушені відтінки, візуальні ілюзії, акценти на деталях. Міжнародний фотобанк Depositphotos визначив візуальні тенденції на наступний рік.

Ось 10 речей, які будуть популярними у 2020 році.

Розширена реальність

Розширена реальність (XR) буде однією з головних тем у 2020 році.

Ці технології не просто вплинуть на те, як ми проводимо дозвілля, спілкуємося і купуємо товари та послуги: приготуйтесь до занурення у віртуальне середовище у ритейлі, мистецтві, сфері розваг і навіть вдома.

Неонова утопія та кіберпанк

Кіберпанк-естетика часто стосується фундаментальних аспектів життя сучасного суспільства. Докази цього – серіали "Чорне дзеркало", "Дивні дива" і фільм "Той, хто біжить по лезу".

Штучний інтелект

Наступного року штучний інтелект може взятися за завдання, які раніше виконувала людина.

Завдяки ще потужнішим комп’ютерам ці технології розвиваються зі швидкістю світла і перевершують можливості людей до навчання. Вони змінюють те, як ми купуємо, навчаємось, і впливають на ведення бізнесу і поведінку споживачів у всьому світі.

Зворотний бік медалі – побоювання, що ці досягнення можуть призвести до негативних наслідків.

Баугауз

Естетика школи Баугауз, яка відзначила сторіччя у 2019 році, і досі впливає на дизайн. Художники і дизайнери надихаються цим стилем та інтерпретують його на сучасний лад.

Стиль Баугаузу – це втілення принципу "менше значить більше". Він проявляється як у ручній роботі, живописі, архітектурі та типографіці, так і у веб- і графічному дизайні.

Бруталізм і цифровий декаданс

Основа бруталізму лежить у архітектурі, але його стиль та ідеї захопили і цифровий світ також.

Грубу естетику часто використовують у веб- та графічному дизайні, і хоча бруталізм не завжди видається привабливим, він чудово вирізняється серед відполірованих макетів, зразкових композицій та універсальних художніх рішень.

Бруталізм може бути зухвалим, але не варто плутати його з антидизайном.

Розквіт приглушених відтінків

На противагу насиченим, футуристичним кольорам, усе більше уваги до себе привертають м’які та ніжні палітри.

Приглушені відтінки транслюють витонченість, яка народжується в мінімалізмі, а також підкреслюють баланс між природою і технологіями.

Візуальні ілюзії

Оптичні ілюзії або візуальна деформація композиції і типографії чіпляють сильніше, ніж ідеальна картинка.

Наш розум запрограмований на пошук закономірностей, і якщо їх не буде, нам доведеться зупинитися, замислитися і подивитися ширше, щоб зрозуміти загальну картину.

Тому в дизайні радять використовувати викривлені шрифти та елементи – і аудиторія точно сповільниться, щоб оцінити і зрозуміти задум дизайнера.

Експерименти у моушн-графіці

Художники часто надихаються природою і природними формами. За допомогою анімації вони винаходять нові елементи або візуалізують хімічні реакції. В результаті з’являються роботи — гіпнотичні, з яскравими 3D-елементами, що порушують закони гравітації.

Перехід на вертикаль

Ми споживаємо все більше контенту з мобільних пристроїв, тому вертикальні відео стали пріоритетними. Вертикальні відео отримують на 90% більше переглядів, ніж пости із зображенням.

Акценти на деталях

Фокусуючись на загальному плані, легко випустити з уваги щось справді важливе.

Тому варто зосереджуватися не на ретуші, а на акцентуванні деталей, щоб показати суть проєкту.

Вас також може зацікавити:

Британські пенсіонери роздяглися для календаря 2020 року. ФОТО

10 найкращих фотографій пам’яток культури України 2019 року

Вибрали колір 2020 року. ФОТО

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні