Якими будуть візуальні тренди у 2020-му? ФОТО

Катерина Хорощак — 23 грудня 2019, 10:20

Приглушені відтінки, візуальні ілюзії, акценти на деталях. Міжнародний фотобанк Depositphotos визначив візуальні тенденції на наступний рік.

Ось 10 речей, які будуть популярними у 2020 році.

Розширена реальність

Розширена реальність (XR) буде однією з головних тем у 2020 році.

Ці технології не просто вплинуть на те, як ми проводимо дозвілля, спілкуємося і купуємо товари та послуги: приготуйтесь до занурення у віртуальне середовище у ритейлі, мистецтві, сфері розваг і навіть вдома.

Неонова утопія та кіберпанк

Кіберпанк-естетика часто стосується фундаментальних аспектів життя сучасного суспільства. Докази цього – серіали "Чорне дзеркало", "Дивні дива" і фільм "Той, хто біжить по лезу".

ВІДЕО ДНЯ

Штучний інтелект

Наступного року штучний інтелект може взятися за завдання, які раніше виконувала людина.

Завдяки ще потужнішим комп’ютерам ці технології розвиваються зі швидкістю світла і перевершують можливості людей до навчання. Вони змінюють те, як ми купуємо, навчаємось, і впливають на ведення бізнесу і поведінку споживачів у всьому світі.

Зворотний бік медалі – побоювання, що ці досягнення можуть призвести до негативних наслідків.

Баугауз

Естетика школи Баугауз, яка відзначила сторіччя у 2019 році, і досі впливає на дизайн. Художники і дизайнери надихаються цим стилем та інтерпретують його на сучасний лад.

Стиль Баугаузу – це втілення принципу "менше значить більше". Він проявляється як у ручній роботі, живописі, архітектурі та типографіці, так і у веб- і графічному дизайні.

Бруталізм і цифровий декаданс

Основа бруталізму лежить у архітектурі, але його стиль та ідеї захопили і цифровий світ також.

Грубу естетику часто використовують у веб- та графічному дизайні, і хоча бруталізм не завжди видається привабливим, він чудово вирізняється серед відполірованих макетів, зразкових композицій та універсальних художніх рішень.

Бруталізм може бути зухвалим, але не варто плутати його з антидизайном.

Розквіт приглушених відтінків

На противагу насиченим, футуристичним кольорам, усе більше уваги до себе привертають м’які та ніжні палітри.

Приглушені відтінки транслюють витонченість, яка народжується в мінімалізмі, а також підкреслюють баланс між природою і технологіями.

Візуальні ілюзії

Оптичні ілюзії або візуальна деформація композиції і типографії чіпляють сильніше, ніж ідеальна картинка.

Наш розум запрограмований на пошук закономірностей, і якщо їх не буде, нам доведеться зупинитися, замислитися і подивитися ширше, щоб зрозуміти загальну картину.

Тому в дизайні радять використовувати викривлені шрифти та елементи – і аудиторія точно сповільниться, щоб оцінити і зрозуміти задум дизайнера.

Експерименти у моушн-графіці

Художники часто надихаються природою і природними формами. За допомогою анімації вони винаходять нові елементи або візуалізують хімічні реакції. В результаті з’являються роботи — гіпнотичні, з яскравими 3D-елементами, що порушують закони гравітації.

Перехід на вертикаль

Ми споживаємо все більше контенту з мобільних пристроїв, тому вертикальні відео стали пріоритетними. Вертикальні відео отримують на 90% більше переглядів, ніж пости із зображенням.

Акценти на деталях

Фокусуючись на загальному плані, легко випустити з уваги щось справді важливе.

Тому варто зосереджуватися не на ретуші, а на акцентуванні деталей, щоб показати суть проєкту.

Вас також може зацікавити:

Британські пенсіонери роздяглися для календаря 2020 року. ФОТО

10 найкращих фотографій пам’яток культури України 2019 року

Вибрали колір 2020 року. ФОТО

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні