Вчені дозволили вагітним вживати алкоголь

— 6 жовтня 2010, 13:53

Жінки можуть без остраху вживати 175 мілілітрів вина або ж півлітра пива на тиждень, цим вони не зашкодять інтелектуальному й поведінковому розвитку своєї дитини, кажуть науковці.

Дітлахи мам, що вживали алкоголь у помірних дозах, насправді можуть бути навіть спокійнішими та здібнішими за малюків цілковитих тверезниць.

Дослідження, результати якого були оприлюднені в журналі Journal of Epidemiology and Community Health, провели фахівці Університетського коледжу Лондона, повідомляє The Daily Mail.

Команда науковців опитала 11 тисяч мам 9-місячних малюків відносно того, чи вживали вони під час вагітності алкоголь, а також щодо інших аспектів їхнього здоров'я.

[L]

Вдруге й втретє дослідники навідалися до родин респонденток, коли їхнім дітям виповнилося три та п'ять років.

У віці 5 років самі дітки також пройшли тестування - зокрема, вчені перевірили їхню здатність до запам'ятовування слів та послідовності картинок.

Виявилося, що діти мам, які вживали під час вагітності 1-2 юніти алкоголю (1 юніт дорівнює 10 мілілітрам чистого спирту) на тиждень, у деяких тестах продемонстрували навіть кращі результати за тих малюків, чиї мами за вагітність жодного разу не торкнулися алкоголю.

Крім того, діти першої групи мам були на 30% менш схильні мати поведінкові проблеми, ніж діти "непитущих" матусь.

"Наша теза полягає в тому, що ризик ускладнень у дітей, народжених матерями, які вживали не більше 1-2 юнітів алкоголю на тиждень, не збільшується", - запевняє очільниця дослідження Івонн Келлі.

Водночас дослідження виявило, що малята, чиї мами під час вагітності зловживали алкоголем й пили більше 6 юнітів алкоголю на тиждень, справді виявилися більш схильними до гіперактивності та проблем у сфері поведінки та емоцій.

Реклама:

Головне сьогодні